Cei mai mari hotelieri de la MARE au rămas fără plaje. Ce s-a întâmplatLa licitația de la începutul lui mai, cel mai mare complex de cazare de la mare, Phoenicia Năvodari, și-a pierdut plaja, pe care a câștigat-o o firmă înființată cu câteva zile înainte de licitație și cu sediul social găzduit de un cabinet de avocatură. Cealaltă mare investiție de pe litoral, Steaua de Mare din Eforie Nord, a rămas și ea fără plajă, pentru că "Apele Române" au prelungit cu cinci ani, fără licitație, contractul de închiriere al fostului proprietar al plajei. Hotelierii spun că cei care au închiriat vor pune bir pe șezlonguri, scumpind vacanțele la mare ale românilor cu până la 25%.

Cei mai mari hotelieri au ramas fara plaje
Cei mai mari hotelieri au rămas fără plaje

Mohammad Murad a investit în ultimii ani, la Năvodari, peste 30 de milioane de euro și a dezvoltat acolo, de la zero, cel mai mare complex de hoteluri de pe litoral, cu mai mult de 2.000 de locuri de cazare. În acestă lună, la licitațiile prin care plajele se închiriază pe zece ani, firma Musset Lounge, înființată pe 26 aprilie de Carmen-Alina Bănică, a fost desemnată câștigătoare a licitației cu oferte în plic de către Administrația Națională "Apele Române". Murad a dat în judecată "Apele Române" pentru proasta organizare a licitației și crede că, în cazul lui, plaja a fost distribuită abuziv unei firme fantomă, scrie profit.ro.

Hotelierii susțin că, atât timp cât plaja era în ograda lor, niciun client nu plătea șezlongul, care era inclus gratuit în pachetul de cazare. Acum, însă, cei care le-au câștigat și nu au hoteluri vor încerca să scoată cât mai mulți bani din ele. Nu există o limită a tarifului de închiriere, lucru confirmat și de reprezentanții "Apelor Române".

"Nu e normal ca un resort cu 2.000 de camere să se trezească fără plajă pentru că un director are o problemă cu un om de afaceri. Apele Române distrug turismul românesc pe litoral. Au distribuit plajele pe același sistem ca Mazăre, abuziv și netransparent. Lipsa oricărui lucru cât de mic, care nici măcar nu-ți trece prin cap, te poate exclude de la licitație", a declarat Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari hotelieri din România și cel mai mare investitor de pe litoral.

Murad îl acuză pe George Papari, directorul "Apelor Române", că a favorizat "firma fantomă" să câștige licitația, spunându-i ce preț a oferit el în plic, pentru ca aceasta să ofere puțin mai mult.

Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt de la "Apele Române", îl contrazice, spunând că accesul pe toate plajele litoralului românesc, fie ele închiriate, fie neînchiriate, este liber. 

Etichete: hotelieri, hotelieri mare, licitatie plaje, mare, plaje, plaje mare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE