Cel mai avansat proiect de metrou, magistrala 1 Mai - Otopeni, tot mai aproape de realizareMagistrala 6 a Metrorex, ce va lega cartierul 1 Mai de Aeroportul Otopeni, a ajuns într-o etapă crucială a proiectului - obţinerea finanţării europene -, după care, din a doua jumătate a anului viitor, urmând să fie selectat constructorul.

Harta magistrala 6
Hartă magistrala 6
Foto: metrorex

Magistrala 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni, este cel mai avansat proiect al Metrorex, cu indicatorii tehnico-economici aprobaţi în Guvern anul trecut şi exproprierile declanşate anul acesta.

De asemenea, are realizată proiectarea preliminară iar pe 30 octombrie a primit Acordul de Mediu.

Mai mult, au fost parcurşi primii paşii către accesarea fondurilor europene: a fost transmisă cererea de finanţare către Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport (OIT), potrivit datelor Metrorex, preluate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură.

Obţinerea finanţării europene este crucială pentru implementarea celui mai matur proiect al Metrorex, estimat la peste 1,3 miliarde de euro, spun specialişti din piaţă.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.

Etichete: Bucureşti, magistrala 6, magistrala 6 bucuresti

0/1 COMENTARII
vlad
12 dec 10:14
+0
VOTURI
-0
O sa tot intreb obsesiv: DE CE 1 MAI???? CE E ACOLO??? DE CE TE FORTEAZA SA SCHIMBI CU O MAGISTRALA CARE ARE METROU LA 10 MINUTE??? CE E NEBUNIA ASTA???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE