Cel mai mare eveniment educaţional de la nivel global are loc la BucureştiCatalin Baba, ministrul Educatiei, va fi prezent la cel mai mare eveniment educational de la nivel global, care are loc la Bucuresti (Foto: epochtimes-romania.com)
Catalin Baba, ministrul Educației, va fi prezent la cel mai mare eveniment educațional de la nivel global, care are loc la București (Foto: epochtimes-romania.com)

Conferinţa Bologna, cel mai mare eveniment educaţional global, la care participă miniştrii invăţământului superior din 47 de ţări europene, se desfăşoară joi şi vineri la Bucureşti. În cadrul conferinţei va fi adoptată Strategia de mobilitate care prevede ca, până în 2020, 20% din absolvenţii din Europa îşi vor petrece o parte a studiilor în străinătate, în conformitate cu cadrul de referinţă european pentru mobilitatea învăţământului superior, adoptat în noiembrie 2011, scrie incont.ro.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, declara recent că aproximativ 500 de participanţi vor fi prezenţi la Conferinţa Bologna de la Bucureşti, cel mai mare eveniment educaţional mondial, similarul summit-ului NATO din politică. În deschiderea evenimentului, preşedintele ţării, Traian Băsescu, a ţinut un discurs.

Conferinţa Bologna stabileşte trei obiective comune de politici: şanse egale la un învăţământ de calitate, creşterea angajabilităţii absolvenţilor şi creşterea nivelului mobilităţii studenţilor, ca mijloc pentru un învăţământ mai bun.

"Învăţământul superior ar trebui să se afle în centrul tuturor eforturilor noastre de a depăşi criza, deschizând căi către oportunităţi mai bune pentru tinerii noştri", a declarat comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism şi tineret, Androulla Vassiliou.

Etichete: Bucureşti, educaţie, eveniment

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE