Cel mai mare tun al reabilitării termice: 15.000 de euro la un singur apartamentPrimarul Poteras acuzat din nou ca face lucrari de reabilitare termica la preturi foarte mari
Primarul Poteraş acuzat din nou că face lucrări de reabilitare termică la preţuri foarte mari

Şedinţa extraordinară de Consiliu Local Sector 6, convocată de primarul PDL - Cristian Poteraş, miercuri după-amiază, a fost transformată într-un adevărat spectacol politic în care "înţepăturile" între actualul edil, aparatul executiv al administraţiei locale şi consilierii locali din opoziţie, alături de unul dintre posibilii candidaţi la primăriei, s-au ţinut lanţ.

Cele două proiecte de hotărâre de Consiliu luate în discuţie vizează aprobarea listei unui număr de 300 de blocuri incluse în programul multianual de creştere a performanţei energetice şi aprobarea documentaţiilor tehnico-economice pentru reabilitarea termică a 32 de imobile. După cum a precizat managerul administraţiei publice Sector 6, Cristina Pârvulescu, lista a trebuit reactualizată deoarece au fost comise greşeli, la şedinţele anterioare, unele blocuri repetându-se de 3 sau 4 ori.

Lucrări mai scumpe cu 60% faţă de standardele de cost

Cele mai multe discuţii s-au iscat însă din cauza costurilor, despre care consilierii din opoziţie spun că ar fi prea mari. "Am avut şi avem în continuare multe întrebări legate de preţ", a declarat consilierul local Constantin Moisă (PSD) care a cerut ulterior să i se dea cuvântul senatorului PSD, Gabriel Mutu, una dintre nominalizările USL pentru candidatura la alegerile locale, în Sectorul 6. "În standardele de cost se stabileşte, cu titlu informativ, un preţ de 55 euro/mp de suprafaţă utilă. Aceste blocuri depăşesc costurile cu aproape 61% faţă de standardele de cost. Dacă cineva avea curiozitatea să ceară o ofertă de pe piaţa liberă constata că valorile prezentate în aceste anexe depăşesc de 2-3 ori valorile reale pe care cetăţenii le-ar putea obţine din piaţă. Nu vă lăsaţi păcăliţi!", s-a adresat senatorul Mutu bucureştenilor prezenţi în sală.

15.000 de euro pentru anveloparea unui singur apartament

Preşedintele de şedinţă - Sorin Dina (PNL) a ţinut să precizeze că sumele pe care le propune primarul Poteraş în anexele de la dosarul fiecărui bloc în parte trebuie să se apropie cât mai mult de adevăr, în condiţiile în care documentaţia este întocmită de "specialişti". "Aceste documentaţii atestă ceea ce oamenii de specialitate au găsit pe teren. Au întocmit deviziere şi au semnat pentru situaţii conforme cu realitatea întâlnită pe teren", a punctat Dina.

Consilierul local, Manuel Avrămescu (PNL) susţine că preţurile de reabilitare termică a celor 32 de blocuri, din proiectul al doilea al ordinii de zi, sunt foarte mari şi variază între 26.000 de lei până la peste 63.000 de lei pentru un singur apartament, aşa cum se întîmplă în cazul a 90 de locuinţe din blocul F2 din str. Drumul Taberei nr.29 care deţin capul de afiş al celor mai scumpe lucrări de anvelopare.

În top se mai află şi blocul E scara 2 de pe Iuliu Maniu nr. 109 unde pentru fiecare din cele 16 apartamente sunt prevăzute costuri de câte 59.803 lei.

Vezi aici lista completă de preţuri pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 6.

Cel mai adesea, anvelopările blocurilor din Sectorul 6 sunt efectuate de firme apropiate PDL, precum Delta ACM, Tehnologica Radion, Straco.

Primăria promite opt categorii de lucrări

"Ce aveţi pe masă sunt indicatori tehnico-economici care cuprind patru lucrări obligatorii (anvelopare, terasă, subsol şi tâmplărie), două conexe şi două suplimentare la instalaţiile termice de la subsol, parapeţi de la balcoane. Standardele de cost cuprind doar cele patru categorii de lucrări obligatorii, nu toate cele opt tipuri de lucrări pe care le face administraţia", a explicat Preda care a adăugat că preţurile se majorează şi în momentul în care trebuie date jos de pe bloc aparatele de aer condiţionat care trebuie montate, ulterior, la loc.

"Probabil că acest punct se va lungi destul de mult. Domnii şi doamnele din sală trebuie să ştie că, în Sectorul 6, lucrările nu costă mai mult de 73-74 euro/mp, indiferent că e vorba de tâmplărie din PVC sau aluminiu", a notat primarul Poteraş.

Nu au fost de acord cu preţurile dar au votat toţi "pentru"

Deşi susţin că nu sunt de acord cu preţurile de anvelopare propuse de Poteraş, toţi consilierii locali, indiferent de culoarea politică, au votat cele două proiecte, constrânşi fiind de faptul că, altfel, ar fi fost taxaţi de cetăţenii Sectorului 6 că se opun programului de reabilitare termică.

În urmă cu aproape un an, fostul ministru al Dezvoltării Regionale - Elena Udrea l-a acuzat pe Vanghelie că execută lucrări foarte scumpe de reabilitare termică, media fiind în jurul sumei de 8.300 de euro.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, a primit în 2011 cei mai mulţi bani de la colega de partid - Elena Udrea pentru reabilitarea termică a blocurile, suma alocată fiind cea mai mare atât din Bucureşti, cât şi la nivel naţional, după cum B365.ro a scris aici. Documentele oficiale ale MDRT arată că edilii PDL (Cristian Poteraş şi Liviu Negoiţă - primarul Sectorului 3) au încasat, în medie, de 3 sau 4 ori mai mult decât primarii sectoarelor 1 şi 4 conduse de Andrei Chiliman (PNL) şi Cristian Popescu Piedone (PC), ceea ce înseamnă că Udrea a împărţit fondurile pe culori politice.

Etichete: Cristian Poteraş, preturi, reabilitare termică, realitatea, Sectorul 6

0/0 COMENTARII
leana
11 Apr 23:01
+0
VOTURI
-0

asadar pana acum toti priveau catre chiliman si ziceau ,,uite domnule ala reabiliteaza gratuit...''. acum daca a gasit si poteras fonduri de la europeni si a intrat pe proiecte de reabilitari locuinte ...e bandit. asa vrea usl si asa se grabeste presa sa il taxeze. nu-i asa ca daca era la usl ar fi fost perfect? sau pentru prostime nu trebuie sa se faca nimic? in afara de catedrale desigur.

bubu
11 Apr 22:47
+0
VOTURI
-0

aha... suntem in campanie si articolul tine sa ne atraga atentia cine vrea sa fericeasca cetatenii sectorului 6 in viitor. niste neni de la psd si de la pnl. deja le joaca ochii in cap de bucurie la vederea ciolanului. daca nu a tinut faza cu cetatenii obligati sa se inscrie in pdl contra reabilitari blocuri acum se inventeaza alte acuzatii. asa inteleg toate caricaturile astea sa faca ,,politica''. ei nu sunt de acord cica...dar au semnat vezi doamne de teama ca isi fac imagine negativa in randul locuitorilor sectorului. imaginea negativa si-au facut prin ,,realizarile'' trecute la primaria sectorului. fostii primari au lasat sectorul in mizerie si fara vreo investitie importanta (cu exceptia chioscurilor florareselor). ti se face sila de asa ,,candidati''

matei
08 Apr 12:37
+0
VOTURI
-0

Senatorul PSD sa nmearga sa faca el anvelopare compleza cu 55 euro/mp suprafata utila: subsol,chimbat conducterobineti,aplicat polistiren,terasa hidroizolatie,balcoane sofisticate ,,schela ,etc.Nu am treaba cu poteras dar sunteti in afara zonei de constructii;

Ioan Ichim
07 Apr 21:43
+0
VOTURI
-0

Daca gratuit inseamna sa platesti 2000 de euro... Si asta insemnand 20%din contravaloarea lucrarii...Toti sunt o apa s-un pamant cand vine vorba sa fure!!! DNA-ul sa se sesizeze in ceea ce priveste reabilitarea termica a blocurilor din sectorul 3!!!!

big
07 Apr 06:59
+0
VOTURI
-0

Tarziu de tot v-ati prins! Fura de mama focului de mana cu Erbasu, Tehnologica Radion! Tot cu astia fura pe mana si Chiliman!

Manuel
06 Apr 23:01
+0
VOTURI
-0

NOI NU SUNTEM BLOGERI, NOI FACEM CAMPANIA DIN STRADA AVRAMESCULE! NE-AI RAS IN NAS LA ULTIMILE ALEGERI SI NE-AI ARUNCAT CA PE MEREI STRICATE PT CA NU SUNTEM....

Manuel
06 Apr 22:58
+0
VOTURI
-0

CRISTINA ESTI LIBERA, POTI SA SCRII LIBER ?

Dupa ce a aprobat cu ambele maini dl Avramescu o coteste ca la Ploiesti , ca ei nu?hahahahaha! CREZI CA FAC TAM-TAM CA-I Intereseaza de oameni? Fals stiu ca este ultimul lor mandat. Noi aripa tanaraPNL din sector o sa-i detronam.

Noi alergam prin sector, noi LIPIM afise, noi pierdem noptile la pus flyere, noi LUAM SEMNATURI DE LA OAMENI FARA SA LE SPUNEM CE FACEM CU ELE SI CA NU AVEM DREPTUL LEGAL

JOS DINA, JOS AVRAMESCU E RANDUL NOSTRU

Manuel
06 Apr 22:50
+0
VOTURI
-0

CRISTINA NU AI SCRIS NIMIC ATUNCI CAND SORIN DINA CONSILIER LOCAL SECTOR 6 A SPUS CA SE DAU PREA MULTI BANI PENTRU MANCAREA BATRANILOR, COPIILOR SI PERSOANELOR CU HANDICAP DIN CAMINELE SECTORULUI.

Manuel
06 Apr 22:48
+0
VOTURI
-0

SA DAM CARTILE PE FATACRISTINA DEVINO ZIARISTA ADEVARATA NU O ASERVITA INTERESELOR LUI DINA SI AVRAMESCU. SUNT DOI PARVENITI CARE-SI VAD DOAR INTERESUL LOR MESCHIN.

NU TE BUCURA LA SERI DE "BOARD GAMES" mai bine plimba-te prin sector sa vezi ce s-a facut si ce se face.

Manuel
06 Apr 22:43
+0
VOTURI
-0

In timp ce Primarul era pe strazi noptile la deszapezire, Avramescu face poze artistice cu fulgii de nea si zapada din copaci. RUSINE ADEVARUL TREBUIE SPUS.

SA NE POVESTEASCA DINA IN CATE AGA SI-a plimbat sufletul neprihanit .VOR VOTUL NOSTRU SA-SI MAI ADUCA AMINTE PT CE I-AU ALES CETATENII

Madalin
06 Apr 21:44
+0
VOTURI
-0

Si reabilitarile au fost si sunt gratuite pentru locuitori

Madalin
06 Apr 21:43
+0
VOTURI
-0

In tot Bucurestiul se practica aceleasi tarife la reabilitari, nu e nevoie sa il atacati direct pe Poteras.

Ioan Ichim
06 Apr 21:20
+0
VOTURI
-0

La sectorul 3 cand se vor sesiza si vor face ancheta asupra costurilor fabuloase pe care le-au platit cetatenii pentru reabilitare? Negoita si ai lui ar trebui sa fie cercetati!!!

mario
06 Apr 19:26
+0
VOTURI
-0

- si ce-i rau in asta ca se reabiliteaza blocurile care si asa au o fatada comunista....o pata de culoare intr-o capitala posomorata ar fi ideala.

razvan
06 Apr 19:26
+0
VOTURI
-0

cetatenii sa-i multumeasca lu’ Poteras pentru binele facut...o reabilitare facuta temeinic scade simtitor costul intretinerii la iarna

next
06 Apr 19:25
+0
VOTURI
-0

cel mai mare tun l-a dat samsarul imobilialeor Chiliman. Poteras si consilierii au ajuns la un consens favorabil pentru ambele tabere, dar si pentru binele cetatenilor.

boris
06 Apr 19:25
+0
VOTURI
-0

cand un om se implica in imbunatatirea confortului cetatenilor, imediat sariti ca arsi sa-l atacati. Bine ca a fost destept si a reusit sa duca la bun sfarsit proiectul

master
06 Apr 19:24
+0
VOTURI
-0

- e bine ca a gasit fonduri pentru reabilitarea blocurilor a gospodarit bine banii publici, nu ca Oprescu

Manuel Avramescu
06 Apr 16:45
+0
VOTURI
-0

Consiliul Local nu aproba preturile la reabilitare. Doar programul.Asa cum Parlamentul nu aproba pretul la bazinele de inot ale lu Woodrea.Responsabilitatea este strict a primarului si cei 2-3 care au semnat documentele din dosarul de achizitie.DNA stie de ce :)

izolatoru'
06 Apr 14:36
+0
VOTURI
-0

Nu se mai iau 20 % de la proprietari ca sa nu mai puna intrebari/ sa nu mai faca galagie de ce sunt preturile aberant de mari.

Comisia Europeana a cerut ca si proprietarii sa contribuie, daca vor fonduri europene pentru asta ! Oare de ce ? Tocmai ca sa existe un control si din partea cetatenilor !

Prietenii stiu de ce...

Banii, luati inclusiv de la amarati, se dau si pentru familiile bogate de la bloc.

De ce nu se reabiliteaza si casele ?

Vor sa sustina termoficarea- falimentara si cu furturi mari si sa mai scoata un ban gramada.

Dupa aceea se spune ca nu mai sunt bani la buget !

ix
06 Apr 14:33
+0
VOTURI
-0

Oricum, Poteras n-are nicio sansa sa fie reales.

Punand in balanta, are mai multe sanse sa ajunga la DNA, decat la primarie.

Doru
06 Apr 14:06
+0
VOTURI
-0

Anveloparea unui apartament costa pe piata libera, la o firma specializata, sub 1000 Euro.

shoric
06 Apr 13:15
+0
VOTURI
-0

in toata tara este la fel unde sunt primari PDL cu anveloparea blocurilor , 20% din suma plateste propietarul si 80% statul . daca mergi la o firma privata si negociezi cu ei, pretul corect este cam cei 20% , unde se duce restul de 80% din pret ???

XOXO
11 Apr 23:09
+0
VOTURI
-0

in reabilitarea subsolului, a terasei, in termopanele noi, in costurile cu schelele, in studiul prealabil reabilitarii pe structura de rezistenta...sa reabilitezi termic nu inseamna sa lipesti trei placi de polistiren pe fatada (cum o da dumnezeu)si gata

vlad
06 Apr 12:54
+0
VOTURI
-0

O afirmatie tendentioasa deoarece Potaras din totdeauna a fost alaturi de oamnii din sectorul lui .

Si sa nu uitam ca PSD-USL sunt intr-o continua campanie ajutati de cei de la antene .

Consider un politician trebuie apreciat ,nu criticat.

sandu
06 Apr 14:04
+0
VOTURI
-0

tu apreciezi toti politicienii deci? toti politicienii sunt curati ca neaua si integrii? tin sa te contrazic. majoritatea sunt corupti, iar poteras este sus pe lista! usl n-are nevoie de antene, e destul de puternic acum, cu piedone de partea lor si alti catia candidati care vor putea face probleme opozitiei

lili
06 Apr 11:54
+0
VOTURI
-0

Foarte buna idea cu reabilitarea termica..Poteras intotdeuana a fost un primar care a inteles probleme oamenilor si ca dovada incearca acum sa faca reabilitarea termica fara sa ceara acea cota de participare. Dar cum romanul are obiceiul sa dea in cap celui care face treaba era si normal sa apara o astfel de stire precum ca umfla preturile..asa este cand unii nu au ce face

Emina Maxim
06 Apr 12:37
+0
VOTURI
-0

lili, sper ca ai cap sa te prinzi ca ideea cu reabilitarea termica e doar o promisiune in prag de alegeri :) se stie ca poteras e cel mai jalnic primar, n-a realizat ioc pt sectorul 6 si a furat la greu banii contribuabililor! in sectorul 4 s-au facut reabilitari la multe blocuri pe banii primariei. si piedone nu iese la suprafata sa se laude in presa, caci locuitorii de-acolo nu mai au nevoie de confirmare. ei isi vad blocurile reabilitate si multumesc ca au un primar cu inima catre oameni, nu un infometat de lovele ca poteras!

ion
06 Apr 11:23
+0
VOTURI
-0

Se mai indoieste cineva ca

BAIATUL AJUNGE IN PUSCARIE ?!Nu-i asa ca nu ?

Antonia
06 Apr 10:45
+0
VOTURI
-0

Obiceiul romanului, cand un om face treaba ptr binele cetatenului, ii da in cap.

Poteras, orice ati zice este un primar care isi face treaba. Restul sunt atacuri ieftine, tipic celor care stiu ca n-au facut nimic dar tot ei ataca. Nu aveti c eface Poteras este un bun gospodar.

Paul Alexandru
06 Apr 11:05
+0
VOTURI
-0

Antonia, mare dreptate ai :), sa ma scuzi, m-am interesat la cei care au blocuri reabilitate, cel mai mare pret pe care l-am auzit a fost de 5691 de euro :), o seara frumoasa

Cristi Valeriu
06 Apr 11:29
+0
VOTURI
-0

binele cetateanului? postacule, cu cat te plateste poteras sa aberezi asa? :) asta nu face altceva decat sa foloseasca banii de investitii pt campania electorala, adica banii vostri! bun gospodar? cred ca-l confunzi cu piedone, ala face politica cetateanului! el nu-si face campanie electorala cu minciuni, ci prin munca. revizuieste-ti parerile, antonia!

Ana
06 Apr 21:34
+0
VOTURI
-0

Da,face treaba, dar pentru partidul lui,fura bani ,de fapt a furat si inca mai are curaj sa fure si pe ultima suta de metri. In ce stadiu e tara daca nicicand se fura de atata timp pe fata nu se sesizeaza nimeni. Parca vad ca si Poteras fuge in Kenya.

bianca
06 Apr 10:35
+0
VOTURI
-0

CAT PUTETI SA FITI DE MANIPULATORI! DE CE NU SCRIETI DE PRETURILE UMFLATE DE CHILIMAN LA SECTORUL 1? ACOLO UN APARTAMENT AJUNGE SA FIE REABILITAT CU 30000 EURO.

MI-E SILA DE ASA ZISII JURNALISTI.

Ioana Alexandra Ghinda
06 Apr 11:00
+0
VOTURI
-0

Ai cumva si dovezi? In Sectorul 1, reabilitarea termica se face gratuit, pe cant in Sectorul 6, se umfla preturile pentru ca locatarii sa acopere si partea Primariei.

ama
06 Apr 13:37
+0
VOTURI
-0

in sectorul 6 sunt gratuit

gigi
06 Apr 10:34
+0
VOTURI
-0

Ce dracu fac institutiile statului ,e treaba simpla ,un control pe aceasta problema si omul e priponit.

nelu
06 Apr 10:10
+0
VOTURI
-0

eram sigur ca si aici se gasesc "baieti destepti"adica jumate cat costa apartamentul si asa umflat artificial la pret....pret unitar pe tara mic si licitatie in jos asa se face nu la comanda.asa si la medicamente.

sandman
06 Apr 09:03
+0
VOTURI
-0

Poate trece si asta la USL. :D

marius
06 Apr 08:17
+0
VOTURI
-0

Este ultimul tun pe care il mai da Poteras. Il asteapta puscaria din cauza dosarului cu terenuri de la DNA!!!!!!!!!!!!!!

Saul
06 Apr 08:27
+0
VOTURI
-0

Hm, puscaria zici. Ar merita plutonul de executie, atat el cat si 'fratii' lui.Numai ca nu mai exista judecatori cu koaye in Romania. Toate sunt femei...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE