Cel mai modern parc public de distracţii din Bucureşti caută constructor. VEZI CUM VA ARĂTABucureştenii care vor să vadă Capitala de sus vor avea posibilitatea să urce într-o roată imensă “ca la Viena”, tip carusel, punctul maxim al înălţimii fiind la aproximativ 150 de metri. Persoanele care nu vor putea ajunge la mare se vor putea delecta pe o plajă artificială, cu nisip şi şezlonguri, în formă de Tom&Jerry, la care se adaugă două piscine, plus bazine cu apă pentru adulţi.

Atmosfera de relaxare va fi întreţinută de o serie de fântâni pietonale şi un ansamblu de fântâni cu jeturi ce ies din pământ, unele fiind prevăzute cu flăcări în vârf. Mai mult, seara, pe peliculele de apă vor fi proiectate imagini din desene animate cu cele mai îndrăgite personaje Disney. Tot la capitolul distracţii pentru copii, autorităţile au plănuit să facă un nor artificial, pe bază de senzori, din care va ploua, se vor auzi tunete, iar imaginea va fi completată de fulgere.

"Timp de 20 de ani, acest parc a fost tărâmul uitat de lume. Vreau să redau acest simbol cetăţenilor Sectorului 4 şi tuturor bucureştenilor care vor veni să îl viziteze”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Fără grija copiilor, părinţii se vor putea relaxa în balansoare suspendate, având la dispoziţie şi o bibliotecă electronică suspendată, în zona wireless ce va fi special amenajată în acest sens. Cei care preferă apa vor putea încerca o plimbare pe canalul navigabil, fie cu hidrobicicleta, fie cu barca cu vâsle.

B365.ro vă prezintă mai jos detalii din proiectul tehnic de amenajare a celui mai modern parc public de distracţii din Bucureşti:

- amenajare piaţetă la intrare, cale de rulare tren, alee de granit

- pasarelă pietonală deasupra canalului navigabil, cu lungimea de 12 metri

- ecran de apă dinamic, cu lungimea de 12 metri şi înălţimea de până la 5 metri, pe care se vor putea proiecta jocuri de laser şi imagini prin intermediul unui videoproiector

- fântână arteziană circulară, formată din 30 de duze ce vor avea un jet bogat spumant, cu o înălţime de până la 5 metri

- două fântâni pietonale, o adevărată distracţie pentru copii, care permit realizarea unei coregrafii complexe atât pe timpul zilei, cât şi seara prin folosirea proiectoarelor submersibile cu led

- fântână arteziană tip vulcan care, pe lângă efectul estetic deosebit, oferit de jetul de apă voluminos, aruncat cu presiune foarte mare, asemănător erupţiei unui vulcan, va permite şi interacţiunea copiilor cu apa prin intermediul bazinului marginal

- pentru mascarea gardului ce împrejmuieşte proprietatea privată din interiorul parcului, va fi creată o fântână cascadă pe un perete din fibră de sticlă de 15 metri lungime şi 10 metri înălţime

- centru de recreere cu sală de festivităţi

- sală de sport cu teren de tenis şi baschet, la mansarda clădirii fiind amenajate săli de ping pong şi judo

- hală acoperită pentru diverse jocuri şi activităţi, care să fie folosită în sezonul rece

- teren de fotbal

- fort de indieni

- canal navigabil, sub forma unui bazin ca o floare şi heleşteu

- centru de închiriere cărţi

- bibliotecă suspendată, în aer liber, în apropierea roţii mari, unde vor fi instalate băncuţe şi zone înierbate

- gară modernă pentru trenuleţul pentru copii

- scenă de spectacole, amplasată în aer liber, în zona centrală a parcului

- castel la intrarea în parc

Pentru amenajarea parcului "Orăşelul Copiilor", administraţia locală este dispusă să plătească până la 20,5 milioane de lei fără TVA (aprox. 5 milioane de euro), conform anunţului de intenţie publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Constructorii interesaţi pot trimite ofertele până pe data de 24 aprilie 2012, termenul de execuţie a lucrărilor fiind de două luni de la data atribuirii contractului.

Etichete: amenajare, Cristian Popescu-Piedone, cum va arăta, licitaţie, lucrări, promo, realitatea, Sectorul 4, video 3D

0/0 COMENTARII
lucian
09 apr 15:43
+0
VOTURI
-0

Cea mai mare vrajeala, transforma un lac in salubru intr-un parc de distractii unde singura distractie e plimbatul. Care sunt distractiile de 5 mil de euro? Mult asfalt si multe borduri.

Bucurestean
08 apr 19:57
+0
VOTURI
-0

Cum face gara moderna pentru trenulet daca nu mai exista trenulet? Sin a fost scoasa.

emilian
08 apr 14:21
+0
VOTURI
-0

cu parcul asta de distractii, sectorul 4 va deveni piesa centrala din capitala. cine-ar fi crezut? :) felicitari piedone!

madalina
08 apr 14:06
+0
VOTURI
-0

imi place ca piedone pune piciorul in prag si se leaga de proiecte ambitioase. primul parc de distractii de anvergura din bucuresti! capitala avea nevoie de unul!

Lily
08 apr 13:56
+0
VOTURI
-0

Super!!Abia asteptam sa fie finalizat si stim ca primarul Piedone se va tine de cuvant. Sectorul 4 va avea un loc de invidiat. Ma bucur foarte mult. Felicitari, domnule primar!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE