Cel mai recent film al lui Corneliu Porumboiu, în competiţie la Festivalul de la New YorkCel mai recent lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, "Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism", a fost selecţionat în competiţia celei de-a 51-a ediţii a Festivalului de Film de la New York (NYFF), anunţă revista Variety.

Corneliu Porumboiu
Corneliu Porumboiu

La cea de-a 51-a ediţie a acestui festival prestigios au fost selecţionate 35 de filme, un număr neobişnuit de mare pentru acest eveniment cinematografic, a cărui competiţie oficială include un contingent puternic de comedii, un lungmetraj de animaţie şi tradiţionalele filme serioase cu tematici globale, ce au alcătuit partea majoritară a selecţiei oficiale de la ediţiile anterioare ale festivalului newyorkez, scrie Mediafax.

Selecţia din acest an, care conţinea în mod obişnuit între 25 şi 30 de filme, a fost alcătuită în premieră de Kent Jones, care a fost numit în principala funcţie a festivalului - director al comitetului de programe şi selecţie - în 2012, după retragerea lui Richard Pena.

Kent Jones a inclus multe comedii în selecţia din acest an, precum "About Time", de Richard Curtis, "Le Week-End", de Roger Michell şi "Alan Partridge", de Declan Lowney. Aceste producţii se alătură comediilor "The Secrete Life of Walter Mitty", de Ben Stiller, şi "Her", de Spike Jonze, care vor rula în gala specială de închidere a festivalului. Filmul care va deschide festivalul este "Captain Phillips", de Paul Greengrass.

"Cohorta" de comedii iese şi mai mult în evidenţă în acest an, întrucât NYFF are reputaţia - cuvenită sau nu - unui festival care promovează filmele provocatoare, serioase, inteligente, care s-au remarcat în circuitul festivalier internaţional.

Printre peliculele remarcate de revista Variety, selecţionate la NYFF 2013, se află filmul de 250 de minute "North, the End of History", regizat de Lav Diaz pe baza romanului "Crimă şi pedeapsă", dar şi cerebralul "Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism", regizat de Corneliu Porumboiu.

Cea de-a 51-a ediţie a New York Film Festival se desfăşoară în perioada 27 septembrie - 13 octombrie.

Etichete: Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism, Corneliu Porumboiu, lungmetraj

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE