VIDEO Fața necunoscută a metroului bucureștean: Cel mai tânăr mecanic, în subteran la 24 de aniFAȚA NECUNOSCUTĂ A METROULUI - Partea I. Programul lor începe dimineața, la ora patru. La ora cinci sunt deja în cabină. Unii dintre ei au salvat zeci de vieți. Alții sunt fericiți pentru că nu au fost nevoiți să o facă. Străbat subteranul Capitalei dintr-un capăt în altul iar, împreună, transportă, zilnic, 500.000 de călători. Ei sunt mecanicii de metrou. B365.ro vă invită să îl cunoașteți pe cel mai tânăr dintre aceștia. Mecanicul a cărei poveste în subteran a început la doar 24 de ani. 

Are la el, în permanență, servieta cu necesarul de serviciu. Vine și pleacă de la muncă cu bicicleta. Se bucură, acasă, de o soție care îl încurajează și îl susține, indiferent de program. 

Nu are liber de Crăciun, de Paște sau de Revelion. Dar este împăcat cu ceea ce face și nu ar părăsi subteranul Capitalei pentru nicio altă meserie. 

Are 31 de ani și a intrat, pentru prima dată, în cabină, acum șapte ani, pe când avea doar 24. De atunci, parcurge, zilnic, peste 150 de kilometri și transportă mii de călători. 

Se numește Marian Neagoe și este mecanic de metrou în București. Nu unul oarecare, ci cel mai tânăr dintre toți

Marian Neagoe

A absolvit Politehnica din București, Facultatea de Transporturi, specializarea Ingineria mediului și managementul calității în domeniul feroviar, iar acum este mecanic de locomotivă și automotor (mecanic de metrou).

B365.ro vă invită să cunoașteți povestea celui mai tânăr mecanic de metrou din Capitală.

Etichete: cel mai tanar mecanic de metrou, mecanic metrou, metrou, metrou bucuresti, neagoe marian, realitatea

0/4 COMENTARII
ZOB
20 oct 20:26
+0
VOTURI
-0
Daca la 24 de ani a intrat la Metrorex..sigur a intrat cu pile. Nu multi fac cursul de mecanic locomotiva pentru ca ghici ce? Nimeni nu iti garanteaza angajarea. Si eu sunt mecanic de locomotiva si automotor..si lucrez in minunata companie numita...SNCFR. Salariu de rahat, program de rahat, masini de rahat. Printr-un noroc chior, firma DB mi-a sponsorizat cursurile si practica platita pe care o fac in cadrul acestei companii, urmand ca la anul sa ma duc mecanic pe automotoare in germania. Salariu acolo? 2000E. Mult nu? Deci e posibil sa fiu cel mai tanar mecanic din CFR. O fi un motiv de stire? Aveti mail-ul meu...va iau in cabina pentru un interviu.
ion
04 oct 14:22
+0
VOTURI
-0
Domnule Croitoru cu tot respectul cuvenit oricărei persoane din aceasta societate vă voi contrazice în ceea ce privesc laudele pe care le aduce-ti domnului Cocis,o sa va spun și de ce: o informație dintr-un reportaj ca sa aibă credibilitate trebuie verificata în cel puțin 2 surse,sunt convins ca acest reporter nu a verificat nicăieri. Prin reportajul dansului se dezinformează în primul rand publicul calator și pe lângă asta ceva și mai grav descurajează și tinerii sa se îndrepte către aceasta meserie(daca un tânăr de 20 de ani aude ca cel mai tânăr mecanic are peste 30 de ani cât ar fi de optimist și motivat vă cauta sa facă altceva. Ca sa închei vă spun din surse sigure ca mai este cel puțin un mecanic sub 30 ani, cu mult chiar.
Vezelovici Mugurel
30 sep 23:24
+0
VOTURI
-0
Felicitari pentru acest reportaj ! Este bine ca aveti timp sa prezentati oamenii de la metrou !
Evelyne CROITORU
30 sep 17:08
+0
VOTURI
-0
OAMENII METROULUI – METROUL TÂNĂR
Domnul Calin COCIŞ, prin reportajul-portret al celui mai tânăr mecanic de metrou , Marian NEAGOE, a adus in faţa publicului o realitate: aceea că METROUL este o mare familie de care trebuie sa ne apropiem cu prietenie, cu zambetul pe buze, cu aprecierea cuvenită unor profesionisti adevarati. Lucratorii de la metrou, OAMENII METROULUI, sunt harnici, isi cunosc foarte bine meseria si sunt permanent in slujba calatorilor.
Am adus de-a lungul timpului in fata publicului, mecanici de metrou cu o probitate profesionala rar intalnita - oameni care au salvat alti oameni de la moarte , de exemplu domnul Stefan Capatana, salvatorul a cinci vieti. V-am prezentat-o pe doamna Georgeta Bostina - mecanic de metrou ce a pregatit - in timp ce-si conducea trenul de metrou pe sub Bucuresti - zeci de tineri ajutor-mecanici, tineri ce au invatat de la ea ce inseamna responsabilitatea si respectul fata de calator. V-am prezentat-o pe doamna Victorita Cojoc - proaspat pensionata mecanic de metrou – dupa 20 de ani de munca in subteran; apo vi l-am prezentat pe mecanicul de metrou Daniel Tranca, un tanar de numai 35 de ani - serios, harnic, perseverent, cu planuri de viitor in care nu exista "nu se poate".
Acum cu sprijinul B365 - reprezentat de tânărul şi foarte talentatul reporter Călin COCIŞ am deschis publicului o pagină din viaţa celui mai tânăr mecanic de metrou, colegul nostru Marian NEAGOE. Vor mai urma si altii si va vom dovedi astfel calitatea exceptionala a OAMENILOR METROULUI.
Evelyne CROITORU
ŞEF DEPARTAMENT COMUNICARE ŞI RELAŢII CU PRESA

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE