Cel mai tânăr revoluţionar din istorie, în vârstă de numai 5 ani. "Eram în braţele bunicii"Corpul de control al premierului a descoperit un revolutionar în vârstă de numai 5 ani. Cazul, demn de cartea Recordurilor, a fost descoperit în urma unei anchete a inspectorilor guvernamentali, acesta fiind cel mai tânăr luptător revoluţionar din istorie."Menţionez că eram în braţele bunicii". 

Cel mai tanar revolutionar din istorie, in varsta de numai 5 ani. "Eram in bratele bunicii" (Foto ziarulrevolutionarul.ro)
Cel mai tânăr revoluţionar din istorie, în vârstă de numai 5 ani. "Eram în braţele bunicii" (Foto ziarulrevolutionarul.ro)

Este vorba despre un barbat nascut in orasul Corabia si care in 1989 avea doar 5 ani. Ceea ce nu l-a impiedicat sa primeasca, in baza Legii 42/1990 (Legea pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, precum si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989), atat certificat de ranit, cat si de luptator pentru victoria Revolutiei.

Omul a primit aceste titluri desi nu a prezentat un certificat medico-legal, se arata in raportul corpului de control. La dosar exista o adresa a Parchetului Militar cum ca ar fi fost ranit "in urma unei busculade" petrecute in Craiova si declaratia pe proprie raspundere a eroului, din care citam: "Pe 22 decembrie 1989 (...) Bunica m-a imbracat si am plecat impreuna spre centrul orasului (...) Din jurul meu se auzeasi. Am strigatsi am ridicat doua degete in semn de victorie; mentionez ca eram in bratele bunicii."

Cazul sau a fost descoperit de corpul de control al premierului, in cadrul unei actiuni de documentare privind situatia indemnizatiilor platite eroilor Revolutiei si urmasilor acestora. Din 1992 si pana in 2014, aceste indemnizatii au totalizat peste 3,2 miliarde lei, informează stirileprotv.ro. 

Etichete: certificat revolutionar, corabia, revolutie 1989, revolutionar in varsta de 5 ani

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE