Cele mai aglomerate cartiere din București scapă de hingherii de mașini. VEZI CAREDouă dintre cele mai mari și mai aglomerate cartiere din Capitală scapă  de coșmarul ridicărilor auto. Măsura este luată, temporar, din cauză că locurile de parcare sunt insuficiente în aceste zone. 

Doua dintre cele mai aglomerate cartiere ale Bucurestiului scapa de hingherii de masini
Două dintre cele mai aglomerate cartiere ale Bucureștiului scapă de hingherii de mașini

Primarul Rareș Mănescu a anunțat că a cerut firmei de specialitate Ilcor SRL, care acționează în Sectorul 6, ca mașinile din cartierele Drumul Taberei și Militari să nu mai fie ridicate în perioada următoare. Măsura anunțată de edil vine în contextul în care numărul de locuri de parcare în Drumul Taberei a scăzut semnificativ odată cu începerea lucrărilor la magistrala 5 de metrou, iar în cartierul Militari locurile de parcare sunt insuficiente. 

"Am avut discuții cu reprezentanții firmei, le-am spus că nu pot intra în cartere precum Drumul Taberei unde s-au pierdut multe locuri de parcare sau, în Militari, unde locurile de parcare sunt limitate", a declarat Rareș Mănescu, primarul Sectorului 6. 

Conform sursei citate, societatea Ilcor SRL va ridica în continuare strict mașinile care încalcă flagrant legile "bunului simț", adică acele autoturisme parcate pe trecerile de pietoni și în intersecții, blocând astfel traficul inclusiv pentru mijloacele de transport în comun. 

"Nu sunt de acord cu haiducia, dar serviciul (n.r. - de ridicări auto) este necesar, într-o anumită măsură", a completat Mănescu care a adăugat că dorește să internalizeze serviciul de ridicări mașini, acesta putând să funcționeze în subordinea Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 6, la fel cum ar dori să facă și pentru serviciul de salubrizare. 

Contractul de concesiune a serviciului de ridicări auto, încheiat între Primăria Sectorului 6 și SC Ilcor SRL, a fost reînnoit în urmă cu doi ani și este valabil până în 2020. 

Opt din zece mașini nu au loc de parcare

Datele ststistice ale administrației locale arată că în Sectorul 6 sunt înmatriculate aproape 200.000 de mașini pentru care sunt disponibile circa 40.000 de locuri de parcare, ceea ce înseamnă că opt din zece mașini sunt nevoite să parcheze în afara spațiilor special amenajate. 

În martie 2012, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a pus în funcțiune un site specializat, www.politia6.ro, unde sunt publicate planşele fotografice în urma cărora se emit dispoziţiile de ridicare ale autovehiculelor staţionate neregulamentar şi care îngreunează circulaţia rutieră şi pietonală pe raza Sectorului 6.

Acţiunea de ridicare a maşinilor din Sectorul 6 a fost contestată de mai multe ori, îndeosebi de omul de afaceri Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din suflet pentru suflet" şi aspirant la fotoliul de primar în acest sector la alegerile din această vară. Florescu a acuzat, în vara anului trecut, că autoturismele se ridică abuziv şi a organizat o campanie de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect legislativ care să prevadă desfiinţarea firmelor de ridicări auto şi practicarea de tarife unitare la nivelul tuturor sectoarelor Capitalei.

Bucureştenii ai căror maşini au fost ridicate de operatorul SC ILCOR SRL îşi pot recupera autoturismele din str. Mănăstirea Văratec, nr. 14-16, telefon 021/9546 în zilele de luni până vineri între orele 8.00- 22.00 şi sâmbăta de la 8.00 la 20.00.

Datele centralizate de administraţia locală arată că, în fiecare oră, cel puţin o maşină este ridicată de pe străzile din Sectorul 6.

Tarifele de ridicări auto pot fi consultate aici.

Citeşte şi Câte zeci de milioane de euro învârt firmele de ridicat maşini.

Etichete: Drumul Taberei, hingheri de maşini, Militari, nu se mai ridică maşini, rareş mănescu, realitatea, ridicări auto, Sectorul 6

0/3 COMENTARII
oana
29 sep 13:06
+0
VOTURI
-0
Rusine sa le fie ridica masini in weekend .....Rusine Primarului
ana
18 iul 10:41
+0
VOTURI
-0
inseamna ca celelalte cartiere vor avea placerea sa alerge dupa hinghierii de masini. rusinos dle manescu ca te-ai batut cu pumnii in piept in campanie ca nu vei mai ridica masinile in sect.6 . ce-i mai tragic este ca .... ai fost crezut si vii acum si spui ca .... dar nu ai timp liber sa treci prin primarie sa vezi realele probleme ale cetatenilor alergi dupa fustita lui crinut , poate iese vreun ciolan mai mare.
Ing.
17 iul 18:13
+0
VOTURI
-0
Se vede ca nu se mai ridica masinile... in Militari troleele vin din an in Pate, pentru ca se parcheaza si pe banda a 2a si troleibuzele n-au loc. Ar trebui ridicati toti, eu - ca pieton - daca merg pe strada, ma ia politia la intrebari. Daca merg cu bicicleta la fel. Dar pe aia care blocheaza transportul in comun, blocheaza trotuarele si pistele de biciclete sa-i lasam in pace doar pentru ca n-au loc de parcare? Cine i-a pus sa-si ia masina? In Militari e ditamai parcare la Autogara Militari. E GOALA, toata lumea parcheaza pe Iuliu Maniu! Pe Drumul Taberei sunt parcari in spic... goale si astea, in schimb pe Str. Brasov intre Moghiros si Plaza de multe ori e disponibila doar o banda din 3.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE