Cele mai noi staţii ale metroului bucureştean sunt aproape gata VEZI FOTODupă cum apreciază conducerea metroului, bucureştenii vor putea ajunge de la staţia 1 Mai la Parc Bazilescu în mai puţin de cinci minute.

"Mă bazez pe fapte când anticipez punerea în funcţiune şi, de asemenea, că avem sursa de finanţare asigurată. Sunt bani care vin de la bugetul statului. Costul este undeva la 75-80 mil lei. Avem contractele încheiate şi se lucrează. Prin mai-iunie vom putea circula cu metroul în zonă, cu siguranţă", a precizat pentru B365.ro Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex SA care a adăugat că, chiar dacă lucrările de construcţie au fost îngreunate mai mulţi ani, acestea sunt finalizate acum în proporţie de 100%, cu excepţia dotărilor cu echipamente, a căii de rulare şi a spaţiilor tehnice şi publicitare care sunt în plină desfăşurare.


"Aici am avut un punct greu de trecut, respectiv subtraversarea a două apeducte din zona Podului Constanţa care a necesitat multă muncă şi mult material, beton şi fier. Aici a trebuit să lucrăm cu atenţie la milimetru ca să nu avem probleme", a menţionat Udrişte.


În planurile de extindere ale Metrorex pe magistrala 4 se află încă un tronson cu lungimea de 2,5 kilometri şi două staţii, Laminorului şi Lac Străuleşti, pentru care lucrările de construcţie ar putea începe în cursul anului viitor. Costurile în acest caz sunt estimate de autorităţi la 700 milioane lei. "Având în vedere faptul că lucrările încep într-un an şi ar dura cam doi ani, estimez că undeva aproape de 2015 acest tronson spre Lac Străuleşti ar deveni funcţional pentru călători", a specificat Udrişte.


Tot linia 4 de metrou ar urma să fie prelungită până la Gara Progresul din cartierul Berceni, trecând prin staţiile Haşdeu, Palatul Parlamentului, Catedrala Mântuirii Neamului şi Eroii Revoluţiei. Pentru această rută, compania de transport nu a elaborat deocamdată studiul de fezabilitate.


Persoanele în cărucior cu rotile mai au de aşteptat până să ajungă cu liftul pe peronPotrivit şefului Metrorex SA, printre proiectele palpabile, care vor fi finalizate în acest an, se numără şi montajul a câtorva din lifturile destinate transportului direct pe peron a persoanelor cu dizabilităţi. "Ascensoarele au acces de la suprafaţă direct în subteran, fie la peroane, fie la vestibule, în funcţie de particularităţile constructive ale fiecărei staţii. Plasarea liftului este destul de greoaie pentru că staţiile, iniţial, nu au fost gândite cu lifturi şi acum noi trebuie să căutăm loc ca să coborâm exact unde trebuie, să nu coborâm pe calea de rulare", a explicat Udrişte pentru B365.ro.


Conform estimărilor oficialilor Metrorex SA, primele zece lifturi vor fi date în folosinţă în staţiile de metrou de la Gara de Nord, Eroilor şi Izvor, următoarele pe listă fiind Crângaşi, Romană şi Victoriei.


Montarea lifturilor este executată de asocierea de firme Somet SA şi Schindler România SRL, prima dintre acestea fiind una din societăţile de casă ale operatorului de transport. În cursul anului 2010, Metrorex a plătit suma de 68,3 milioane lei, fără TVA, pentru lucrări de achiziţie şi instalare de ascensoare, dispozitive de ridicare, scări şi trotuare rulante, finanţarea fiind asigurată în cadrul unui acord încheiat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI).


SC Somet SA a obţinut, de asemenea, şi contractul de proiectare şi execuţie a magistralei 4 de metrou pe tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu, al cărui valoare se ridică la 21,4 milioane lei, fără TVA. În 2005, Metrorex a atribuit companiei Astaldi Spa în asociere cu SC Somet SA un alt contract în valoare de 26,8 milioane de lei, plus TVA, iar un an mai târziu un alt contract în valoare de 1,1 milioane de lei.

Societatea Somet SA este controlată în proporţie de 48,19% de Ştefan Marian Stanciu, din acţionariatul firmei făcând parte şi Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Muntenia.


Etichete: bucureşteni, Bucureşti, călători, Capitală, Metrorex, metrou, Pajura, Parc Bazilescu, realitatea, Sectorul 1, staţii, staţii noi

0/4 COMENTARII
emureavosuci
04 apr 02:15
+0
VOTURI
-0
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin No Prescription kkf.qmii.b365.ro.tbu.qo http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
ahaqebilabeq
04 apr 01:47
+0
VOTURI
-0
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500 Mg jir.whip.b365.ro.efc.pl http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
ezusazihom
04 apr 01:21
+0
VOTURI
-0
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500mg Dosage[/url] Amoxicillin 500 Mg dbc.uqnf.b365.ro.qrk.bs http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
ayuzojaqid
04 apr 00:53
+0
VOTURI
-0
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin Without Prescription cwe.fggb.b365.ro.ymk.fj http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Caragiale Ionel
17 feb 01:34
+0
VOTURI
-0

iar o sa fie un reortaj cu udrea la irealitatea in care o sa vedem doar tocuri poste si chiloti. sper sa nu uite boi sa aminteasca si de noile statii de metrou....

Ana Petrescu
16 feb 17:23
+0
VOTURI
-0

@mariana: pai tot Udriste vorbea, inca de anul trecut, despre o magistrala de 9 km intre Dr. Taberei-Universitate si Dr. Taberei-Pantelimon, care chipurile va fi finalizata in 2015, dar la cate milioane de euro ar trebui sa investeasca in el, nu vad sa respecte termenul stabilit.

mariana
16 feb 16:46
+0
VOTURI
-0

In Dr. Taberei este vreo sansa,in urmatorii 10-15 ani, sa avem vreo statie de metrou? Chiar nu se poate construi, mai repede, un tronson din Moghioros pana la una din statiile de pe tronsonul Militari?

Gogu
16 feb 16:14
+0
VOTURI
-0

Aproape... depinde de cand sunt facute pozele, anu trecut prin noiembrie satatiile aratau asa:

http://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=203&t=1178&p=29393#p29393

elena
16 feb 16:00
+0
VOTURI
-0

aproape gata? arata ca niste caverne, nici in 10 luni nu sunt gata, udriste iar consuma in timpul programului?

baixinho
16 feb 14:06
+0
VOTURI
-0

din poze nu mi se pare că staţiile ar fi "aproape gata". sau poate că avem noţiuni diferite vizavi de termenul "aproape".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h