Cele mai scumpe deplasări externe făcute de parlamentari în 2015. Unde au fost aleşiiDeplasările deputaţilor în străinătate au însemnat cheltuieli de la buget de peste 2 milioane de lei numai în primele 10 luni ale anului 2015, cele mai scumpe destinaţii fiind Vietnamul, Canada şi Mexicul, notează Mediafax.

Cele mai scumpe deplasari externe facute de parlamentari in 2015. Unde au fost alesii
Cele mai scumpe deplasări externe făcute de parlamentari în 2015. Unde au fost aleşii

În primele 10 luni ale anului trecut, potrivit datelor publicate pe site-ului Camerei Deputaţilor, aleşii au cheltuit peste 2 milioane de lei pentru deplasările externe pe care le-au făcut.

Cea mai scumpă deplasare a costat 121.230 de lei şi a fost făcută în Vietnam, cu prilejul participării la cea de-a 132 -a Adunare a Uniunii Interparlamentare şi reuniunile asociate, unde 5 parlamentari români au petrecut 9 zile şi jumătate. Din delegaţia Grupului Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI), condusă de deputatul PSD Ioan Stan au făcut parte: deputatul PNL Ionel Palăr, senatorul PNL Dumitru Oprea, deputatul ALDE Liviu Bogdan Ciucă, deputatul PSD Gheorghe Marin.

Deplasarea externă în Vietnam a fost făcută la doar o lună după vizita oficială pe care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, însoţit de o delegaţie, a făcut-o în Canada. Şeful Camerei şi deputaţii Angel Tîlvăr, PSD, Mircea Lubanovici, PNL, şi Ştefan Burlacu, independent, au cheltuit de la bugetul de stat 93.086 de lei pentru cele 6 zile şi jumătate pe care le-au petrecut pe continentul american.

O altă deplasare pe care au făcut-o parlamentarii români şi care a surprins din cauza cheltuielilor pe care le-a generat a fost participarea la Summit-ul Forumului Global al femeilor din Parlamente 2015 (WIP),pentru care Camera Deputaţilor a platit suma de 89.398 de lei, echivalentul chetuielilor de transport, cazare şi diună pentru 6 zile, facilităţi de care a beneficiat o delegaţie formată din 4 deputaţi. Din delegaţia parlamentară au făcut parte deputatul PSD Tamara Dorina Ciofu, deputatul independent Liliana Ciobanu, deputatul ALDE Cornelia Negruț, deputatul PNL Andreea Paul, plus un consilier parlamentar. Detalii, aici. 

Etichete: deplasare strainatate, deputatul PSD Ioan Stan, parlamentari, vietnam

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h