Cele mai trăsnite mărci înregistrate la OSIM: Sharuieşte fericit şi Târgul de purici, mărci la OSIMAtunci când vine vorba să-şi promoveze şi protejeze business-ul, oamenii de afaceri români dau dovadă de o imaginaţie ieşită din comun. De la mărci trăsnite, precum “Sharuieşte fericit”, înregistrată de Telekom, la “Târgul de purici” şi “Al 9-lea cer”, denumirile de marcă înregistrate în acest an la OSIM pot fi încadrate, fără nicio ezitare, într-o adevărată culegere umoristică.

Cele mai trasnite marci inregistrate la OSIM: Sharuieste fericit si Targul de purici, marci la OSIM (Foto osim.ro)
Cele mai trăsnite mărci înregistrate la OSIM: Sharuieşte fericit şi Târgul de purici, mărci la OSIM (Foto osim.ro)

Competiţia din economia românească are, câteodată, accente amuzante. Dovadă că, în primele opt luni din 2015, firmele s-au întrecut în a înregistra tot felul de mărci care mai de care mai interesante.

Potrivit datelor OSIM, prezentate de KeysFin, cum în România comerţul este la putere, iar mâncarea cel mai bine vândut produs, cele mai multe mărci trăznite încearcă să promoveze calităţile unice ale ofertei lor. Dovadă mărcile "Mama mea găteşte mai bine" şi "Zdravăn moldovenesc, crescut de pământ, pui moldovean, crescut agale în 61 de zile şi oleacă". Sună bizar însă aceasta pare să dezvăluie o adevărată strategie de marketing cu care o firmă din Vaslui încearcă să se poziţioneze strategic pe piaţă. Şi cum o mâncare bună merge cu o băutură pe măsură, anul acesta s-au înregistrat mărcile "Şpriţificator", "Plăceri răcoritoare" şi, bineînţeles "Dracoola".

Toate acestea probabil că vizează clienţii de genul "Dorel", şi el marcă înregistrată de către două companii, pe 6 clase de produse şi servicii), dar şi pentru "Bărboşi Barba cum laude din 2013" şi "Leii din Bănie Craiova".

Cum românii ştiu să petreacă, au existat în acest an, bineînţeles, şi cereri de întregistrare de mărci pentru nunţi, botezuri şi cumetrii - "Muzica la nuntă" este o marcă înregistrată în Maramureş, în vreme ce "Prinde-te-n dansul vieţii" şi "O mărit pe mama soacră" sunt alte două mărci înregistrate cel puţin originale, la fel ca şi "Drink party sleep repeat".

Statistica KeysFin mai arată că avem oameni de afaceri care s-au gândit să-şi asigure încă din start protecţia divină. Aşa au apărut mărcile: "La Poarta Raiului", "Al 9-lea Cer", "Descântecul săptămânii", "Focul sacru", dar şi "Fuga de Strigoi", "Sharuieşte fericit" sau "Noua Ordine Vibraţională", o marcă din domeniul educaţiei/cercetării, înregistrată în luna martie 2015.

Iar atunci când se simt protejaţi, atacă piaţa cu mărci puternice, populare, cu impact, în genul "Mi-e pofta să fac bine".

Sursa: realitatea.net

Etichete: marci OSIM, marci trasnite, OSIM, sharuieste fericit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE