Cele opt avantaje pe care le ofera un website responsiveDesignul responsive pare a fi o regula la ordinea zilei, pornind de la premisa ca tendintele de browsing s-au schimbat foarte mult in ultimul timp. Tot mai multi oameni se folosesc de dispozitivele lor diversificate pentru a naviga, lasand deoparte desktopul sau laptopul in favoarea telefoanelor inteligente, a notebook-urilor sau a tabletelor. Daca doriti ca site-ul dumneavoastra sa functioneze corect si sa ofere cea mai buna experienta pentru utilizator, indiferent de publicul tinta caruia el apartine, atunci va invitam sa urmariti sugestiile agentiei Webdesk care va prezinta in cateva randuri cele opt avantaje interesante ale web designului responsive.

Creare website responsive
Creare website responsive

Aceeasi experienta de navigare pe desktop & dispozitivele mobile

Experienta interesanta de navigare constituie principalul avantaj al designului responsive. Un site web trebuie sa se incarce cu usurinta atat pe desktop cat si pe dispozitivele mobile. Atunci cand navigati pe o platforma cu ajutorul smartphone-ului, nu trebuie sa pierdeti timp pretios folosind zoom-ul. Din contra, un specialist in creare website responsive va lucra la platforma respectiva astfel incat site-ul rezultat sa ajusteze singur dimensiunea ecranului, intr-o maniera complet automatizata.

Timpul de incarcare si performanta

Daca exista un punct comun intre Google si utilizator, atunci acesta este timpul de incarcare. Ambele entitati prefera platformele care se incarca rapid. Cel mai multi vizitatori vor parasi magazinul dumneavoastra in cazul in care este nevoie de prea mult timp pentru ca acesta sa se incarce. Din aceasta cauza, termenul “responsive” este insotit automat de avantajul rapiditatii, aspect care atrage un flux imens de trafic, dar si la o rata scazuta de respingere din partea celor care il acceseaza.

Costul efectiv

Contrar asteptarilor, crearea unui site responsive de la inceput ofera si un important avantaj financiar. Motivul este unul usor de inteles, avand in vedere timpul pretios, banii si energia pe care ar trebui sa o consumati pentru a crea un site separat pentru mobil, in afara de platforma dedicata pentru desktop. Designul responsive va ajuta sa optimizati inca de la bun inceput site-ul pentru toate dispozitivele, fara a fi nevoie sa mizati pe platforme separate.

Stimuleaza rentabilitatea investitiei

Designul responsive desfiinteaza o multime de probleme legate de functionalitatea, performanta si aspectul site-ului sau magazinului online. O platforma moderna, curata si eleganta ofera cea mai buna experienta pentru utilizatorii online, satisfacandu-le necesitatile si dorintele. Astfel, magazinul dumneavoastra isi va construi o identitate vizuala de incredere, generand mai multe venituri. Si, dupa cum probabil va asteptati, mai multi vizitatori inseamna mai multe vanzari, aspect confirmat si de alte branduri de top care au accelerat rentabilitatea investitiei printr-un design responsive.

Imbunatateste vizibilitatea in motoarele de cautare

Vizibilitatea in cadrul motoarelor importante de cautare reprezinta o chestiune de mare importanta pentru antreprenorii care doresc sa aiba castiguri substantiale in online. Regula de baza este aceea de a obtine vizibilitate ridicata in Google sau intr-un alt motor de cautare pe cuvintele cheie care aduc trafic. Webdesk va propune servicii de webdesign responsive astfel incat Google sa ia in considerare continutul de pe pagina dumneavoastra drept unul relevant si autentic, totul fiind completat de o strategie de optimizare seo on page si off-page. Capacitatea de reactie a site-ului pe dispozitivele mobile conteaza foarte mult pentru Google, implicit in algoritmul de afisare a rezultatelor.

Salvarea latimii de banda

Atunci cand site-ul dumneavoastra primeste zilnic un trafic imens, atunci este recomandat sa mizati pe un design web responsive cu intentia de a economisi o cantitate considerabila de latime de banda. In plus, asigurati-va ca eliminati toate elementele de pe pagina lipsite de importanta, pe care sa nu le afisati pe dispozitivele mobile, ci doar pe desktop. De asemenea, optimizati imaginile pentru acele dispozitive.; Aceasta este o initiativa care va poate ajuta in doua directii: reducerea brusca a solicitarilor http catre serverul web si cresterea vitezei pentru cei care acceseaza platforma de pe mobil.

Performanta pe diferite browsere

In momentul in care navigati pe internet, fiecare motor de cautare va ofera o anumita experienta. V-ati gandit vreodata de ce acelasi website ofera experiente diferite in functie de motorul de cautare folosit? Raspunsul consta in maniera de parsare si redare a informatiilor, fiecare motor de cautare citind codul si aratandu-l pe ecran in functie de parametrii sau specifici. Un expert in CSS si HTML din cadrul agentiei Webdesk va poate ajuta sa urmariti si sa solutionati problemele survenite la indicii de performanta pe diferite motoare de cautare inainte de a lansa site-ul live.

Cele mai multe site-uri pot fi transformate intr-unele responsive

In general, conversia este posibila pentru majoritatea platformelor. Cu toate acestea, exista anumite site-uri care contin tabele de date ori videoclipuri high definition, ce nu pot fi trasformate la fel de repede. Aceste probleme pot fi solutionate tot cu ajutorul specialistilor in web design. In general, conversia unui site vechi consuma 60 – 80% din resursele pe care le-ar fi presupus crearea unuia de la zero, iar din aceasta cauza este o idee buna sa investiti in acest aspect pentru ca paginile sa functioneze bine pe toate dimensiunile de ecran.

 

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE