Cele şapte persoane acuzate de recuperări de bani cu violenţă şi tâlhărie rămân în arestCele şapte persoane, printre care şi patru cetăţeni israelieni, acuzate de recuperări de bani cu violenţă şi tâlhărie rămân în arest preventiv după ce Instanţa Supremă le-a respins recursurile împotriva deciziei date de Curtea de Apel Bucureşti.

Hoti de buzunare din Bucuresti, prinsi in Constanta de politistii Capitalei
Hoţi de buzunare din Bucureşti, prinşi în Constanţa de poliţiştii Capitalei
Foto: observatorbn.ro

Patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care şi Mihai Mila, un apropiat al lui Gigi Becali, au fost arestaţi preventiv în 9 octombrie, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DIICOT, care îi acuză de recuperări de bani cu violenţă, lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj. Instanţa a emis mandate de arestare pentru Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Erlich Nehemia, Malka Zosef Shmuel, Mihai Mila, Angela Olteanu şi Florin Păun, decizia fiind contestată de aceştia la instanţa supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri, ca nefondate, recursurile formulate de cei şapte inculpaţi, astfel aceştia vor fi cercetaţi în continuare în arest preventiv.

Procurorii DIICOT au audiat în 8 octombrie 15 persoane, cetăţeni israelieni şi români, pe care le-au ridicat în urma unor percheziţii la locuinţele acestora din Bucureşti şi din localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din judeţul Ilfov, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură. La finalul audierilor au fost reţinute şapte dintre cele 15 persoane.

În anchetă a fost vehiculat şi numele lui Tolea Ciumac, acesta mergând în 9 octombrie la sediul Poliţiei Capitalei, pentru a afla detalii despre calitatea sa în acest dosar. Tolea Ciumac s-a prezentat în 15 octombrie şi la DIICOT, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în acest dosar.

Printre cei care au fost audiaţi de procurori sunt şi medicii esteticieni Iancu Murad şi Gad Ofir Renert.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că medicul estetician Iancu Morad ar fi ajuns să fie ameninţat de persoanele cărora le-a cerut să recupereze în numele său, de la un alt medic estetician, Gad Ofir Renert, fost colaborator al său, suma de 80.000 de euro, context în care ar fi apelat la un cunoscut din serviciul secret israelian Mossad.

Ancheta procurorilor DIICOT vizează un grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni israelieni si români, suspectate de infracţiuni de violenţă, respectiv lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj. Mai multe detalii despre acest caz găsiţi aici.

Etichete: arest preventiv, nepot becali, tolea ciumac

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE