Cele trei dosare privind incendiul din clubul Colectiv, conexate şi judecate de Tribunalul BucureştiCele trei procese privind incendiul din clubul Colectiv vor fi judecate împreună, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, ca dosarul în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei să fie reunit cu dosarul Colectiv în care sunt judecaţi fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

Colectiv
Colectiv
Foto: hotnews.ro

În 6 decembrie 2017, Tribunalul Militar Bucuresti a decis ca dosarul pompierilor să fie trimis Tribunalului Bucuresti, care luni a acceptat comasarea dosarelor.

Urmatorul termen al procesului - care se va judeca la Tribunalul Bucureşti - va avea loc în 12 februarie.

În acest dosar, în 28 octombrie 2016, procurorii militari din DNA i-au trimis în judecată pe Antonina Radu şi George Petrică Matei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, pentru că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsuri. În această cauză s-au constituit părţi civile 248 de persoane, care au formulat pretenţii civile ce se ridică la 212.474.000 euro şi 51.240.315,8 lei.

Initial, DNA şi Parchetul instanţei supreme au trimis în judecată trei dosare privind incendiul din clubul Colectiv. Astfel, dosarul în care este judecat fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a ajuns la Tribunalul Bucureşti, dosarul în care au fost trimişi în judecată patronii clubului Colectiv a fost trimis la Judecătoria Sector 4, iar la Tribunalul Militar Bucureşti a ajuns dosarul pompierilor Antonina Radu şi George Petrică Matei.

Pe 15 mai 2016, Judecatoria Sectorului 4 a dispus reunirea la Tribunalul Bucureşti a dosarului în care sunt acuzati patronii clubului Colectiv cu cel in care este judecat Cristian Popescu-Piedone.

În urma incendiului din clubul Colectiv din seara de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Etichete: colectiv, dosarul colectiv, Tribunalul Bucureşti

0/1 COMENTARII
Gabriel
16 Jan 19:24
+0
VOTURI
-0
De fapt,dosarele au fost C O N E X A T E.Da pt asta trebuie sa cunosi limba romana.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE