Celulă de criză, activată la MAE după atacurile teroriste din ParisMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunță că a activat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, celula de criză a MAE, în urma atacurilor care au avut loc în Paris noaptea trecută.

Celula de criza, activata la MAE dupa atacurile teroriste din Paris
Celulă de criză, activată la MAE după atacurile teroriste din Paris
Foto: jurnalul.ro

Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autoritățile franceze competente pentru a obține informații suplimentare și pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români, anunță MAE printr-un comunicat de presă.

Până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităților franceze în acest sens.

Misiunea diplomatică română se află în contact permanent cu cetățenii români și cu autoritățile locale și monitorizează desfășurarea evenimentelor, precizează MAE român.

Astfel, ambasada a contactat serviciul central de asistență medicală din Franța și spitalele pariziene care au primit răniți, pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români. De asemenea, misiunea menține legătura cu Celula de Criză a MAE francez și Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în așteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistență consulară, mai arată MAE.

Etichete: atentate paris, mae

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h