Centrala în cogenerare Bucureşti Vest a fost repornită miercuri, anunţă ELCENCentrala în cogenerare Bucureşti Vest, care alimentează, în principal, cartierele Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi, a fost repornită miercuri, după ce a fost oprită pe 1 septembrie 2014, pentru revizia generală.

Centrala in cogenerare Bucuresti Vest a fost repornita miercuri, anunta ELCEN
Centrala în cogenerare Bucureşti Vest a fost repornită miercuri, anunţă ELCEN
Foto: elcen.ro

Centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest, care aparține Electrocentrale București (Elcen) a fost repornită miercuri, informează un comunicat de presă al companiei, citat de energyreport.ro. Centrala a fost oprită programat la 1 septembrie 2014, pentru revizia generală.

CTE București Vest este cea mai nouă și performantă unitate de cogenerare a Elcen şi alimentează cu apă caldă și căldură, în principal, cartierele de locuințe din Drumul Taberei, Militari și Crângași și livrează energie electrică în sistemul energetic național.

"Sperăm ca în viitorul apropiat să putem investi în unități moderne, precum cea de la CTE București Vest, și în celelalte centrale (CTE București Sud, CTE Grozăvești și CTE Progresu), care să contribuie la eficiența sistemului energetic național", a declarat Marcel-Octavian Nicolaescu, directorul general al Elcen.


Centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest, o investiție de aproape 160 milioane de euro, a fost dată în exploatare comercială în anul 2009, fiind prima unitate modernă de acest gen din România pusă în funcțiune după 1990. Unitatea de cogenerare de înaltă eficiență este compusă dintr-o turbină cu gaze de 143 MW, un cazan recuperator cu ardere suplimentară și o turbină cu abur de 55 MW, sarcina termică produsă fiind de 170 Gcal/h.

Etichete: caldura bucuresti, centrala bucuresti, elcen bucuresti, Militari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE