Centralele termice de cartier ale RADET ar putea funcționa pe biomasă sau biocombustibilCentralele termice de cartier ale RADET ar putea trece pe biomasa sau biocombustibil. În acest sens, Primăria Capitalei va realiza în 2015 un studiu pentru a vedea daca propunerea este fezabilă. 

Centralele termice de cartier ale RADET ar putea functiona pe biomasa sau biocombustibil
Centralele termice de cartier ale RADET ar putea funcționa pe biomasa sau biocombustibil

Consiliul General al Municipiului București a alocat în bugetul pe anul 2014 circa 225.000 de lei pentru realizarea studiului care va spune si cat ar costa implementarea unei astfel de solutii, arată hotnews.ro.

"De acest studiu se va ocupa directia de specialitate din Primaria Capitalei care se ocupa de RADET. Pana acum nu s-a luat in calcul aceasta varianta. Eu m-am gandit ca ar putea fi o solutie. Studiul ne va spune daca este benefica pentru sistemul de termoficare si care sunt costurile de implementare. Sigur, biomasa are niste dezavantaje, in special in ceea ce priveste transportul sau depozitarea, dar pot fi folositi paleti si bricheti sau biogaz", a declarat pentru HotNews.ro Gabriel Tanase, directorul RADET.

CITEȘTE ȘI: BUGETUL CAPITALEI pe 2015 a fost APROBAT. La ce proiecte merg banii

RADET are o centrala termica de zona la Casa Presei si 46 de centrale termice de cartier care folosesc gazul natural pe post de combustibil primar.

Cele 46 de centrale de cartier au fost puse in functiune intre 1955-1982. Incepand din anul 2000 au fost reabilitate 76 % dintre acestea, iar restul de 24 % au nevoie de lucrari de reabilitare, fiind echipate cu instalatii depasite tehnic si care nu mai prezinta siguranta in exploatare, potrivit studiului de oportunitate prezentat de municipalitate.

Etichete: buget 2015, centrale, Primăria Capitalei, RADET, studiu fezabilitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h