Centru cultural la parterul imobilului din Piaţa Amzei. Dezbatere publică la Primăria Sectorului 1Primăria Sectorului 1 vrea să transforme o parte din clădirea de la Piața Amzei nr. 13, mai precis un spațiu de 400 de metri pătraţi de la parter, într-un centru care să găzduiască activități culturale şi artistice. Cetăţenii sunt invitaţi, joi, la o dezbatere publică în acest sens.

Centru cultural la parterul imobilului din Piata Amzei. Dezbatere publica la Primaria Sectorului 1
Centru cultural la parterul imobilului din Piaţa Amzei. Dezbatere publică la Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 vrea să transforme un spaţiu de 404,88 mp de la parterul imobilului din Piața Amzei nr. 13 într-un "Centru Cultural la standarde europene", după cum precizează într-un comunicat de presă. Centrul ar cuprinde săli expoziționale (de artă plastică, pictură, sculptură, fotografie), spații pentru seminarii și alte activități culturale, artistice, educativ-informative și recreative, adaugă sursa citată.

În acest sens, Primăria va organiza joi, 21 aprilie 2016, începând cu orele 14:00, în Sala de Consiliu din Bulevardul Banu Manta nr. 9, dezbaterea publică cu tema ”Piața Amzei, între cultură și buticuri”, la care invită cetăţenii.

Reamintim că la parterul clădirii din Piața Amzei se află o serie de restaurante și cafenele, în același imobil având sediul și Teatrul Ion Creangă. Etajul 1 este destinat Direcției Evidența Populației, la etajul doi se află Serviciul pentru Eliberarea Pașapoartelor, iar la etajul 3 își are sediul Fundația Colegiului Național de Apărare, Uniunea Artiștilor Plastici din România își desfășoară activitatea la etajul 4. 

Proiectul Executivului Primăriei Sectorului 1, de schimbare a destinației acestor spații, a fost supus dezbaterii și aprobării Consiliului Local în ședința din 31 martie 2016, aminteşte Primăria de sector. Însă, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat.

Zona "Piața Amzei" reprezintă un spaţiu urban încărcat de istorie, iar imobilul situat în zona cu același nume reprezintă un important obiectiv istoric şi arhitectonic al Sectorului 1, faimoasă creație a arhitectului Nicu Georgescu, edificat în stil "Art-Deco".

Etichete: imobil piata amzei, Piaţa Amzei, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE