Centrul de transplant de celule stem din Spitalul Universitar, inaugurat luniCentrul de transplant de celule stem din cadrul Spitalului Universitar de Urgență a fost inaugurat luni.

Centrul de transplant de celule stem din Spitalul Universitar, inaugurat luni / Mediafax Foto, Victor Ciupuliga
Centrul de transplant de celule stem din Spitalul Universitar, inaugurat luni / Mediafax Foto, Victor Ciupuliga
Foto: Mediafax Foto, Victor Ciupuliga

Centrul a fost creat printr-o investiție de 600.000 euro, donată de Asociația Dăruiește Viață, cu sprijinul sponsorilor, scrie Rtv.net.

Centrul dispune de cinci camere sterile dotate cu paturi electrice de terapie intensivă, stație de monitorizare funcții vitale și beneficiază de cel mai modern sistem de filtrare a aerului, presiune pozitivă și flux laminar. Cele cinci camere sterile au rolul de diminua riscul apariției infecțiilor, principala cauză a mortalității în cancer.

De asemenea, centrul are și un compartiment de pretransplant destinat pacienților cu diferite tipuri de leucemii care au trecut sau urmează să treacă printr-un transplant de celule stem. Compartimentul are patru saloane cu grupuri sanitare proprii, dotate și mobilate conform standardelor europene, cabinete ale medicilor și asistentelor, cameră de tratament, cameră de curățenie.

În componența centrului intră și un laborator de diagnosticare, o sală de raport și o sală studii clinice.

Etichete: celule stem spitalul universitar, centru celule stem, Spitalul Universitar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE