Centrul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti este gata de 4 LUNI, dar nu poate fi folosit VIDEOCentrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti este terminat de mai bine de patru luni. Cu toate acestea, din cauza unor probleme birocratice, clădirea, care dispune de dotări ultramoderne, la standarde europene, nu este folosită, chiar dacă ar putea salva vieţi zilnic. Autorităţile spun că este nevoie de semnarea unor protocoale şi acorduri între instituţii.

Centru Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta Bucuresti nu poate fi inca folosit
Centru Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti nu poate fi încă folosit

Creat pentru o mai bună coordonare a intervenţiilor în cazuri extreme, cum a fost dezastrul din Colectiv, centrul ar putea salva vieţi zilnic dacă ar fi dată în funcţiune, potrivit unui reportaj TVR.

Astfel, inima Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, construit de Primăria Capitalei, este sala operativă. Acolo pot fi colectate date despre toate evenimentele în desfăşurare. Angajaţi din 38 de instituţii se vor afla, în acelaşi timp, în încăpere. Pe monitoarele uriaşe din sala operativă vor fi difuzate imagini filmate de camerele amplasate de primărie şi de poliţia locală. Astfel, intervenţiile vor putea fi urmărite în timp real. Cu ajutorul unui sistem GPS, echipele trimise la intervenţie vor afla ce străzi sunt aglomerate, deci vor putea să le evite. În Centru este pregătit şi spaţiul necesar relocarii serviciului 112, dacă va fi luată o decizie în acest sens. 

În buncărul aflat la subsolul clădirii sunt instalate pompe de aer. Acolo se poate refugia personalul, dacă apare o situaţie de urgenţă chiar la centru. Din buncăr exista o cale de ieşire spre stradă. Cu toate că este gata de patru luni, clădirea ultramodernă nu e folosită încă, din cauza birocraţiei. Chiar şi aşa, după rezolvarea problemelor birocratice, va fi nevoie de încă 2-3 luni pentru începerea funcţionării Centrului.

"Ne lipseşte operaţionalizarea acestui centru. Trebuiesc încheiate acorduri şi protocoale între instituţii , trebuiesc desemnate persoanele care vor participa aici", a declarat Cristian Preda, managerul de proiect.

Etichete: birocratie, Centru Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, centru urgenta bucuresti, cladire ultramoderna

0/1 COMENTARII
urata cladire
26 Mar 05:49
+0
VOTURI
-0
macar sa fie eficienta dar ca si aspect lasa de dorit...poate ar arata mai bine daca ar schimba culoarea? Cladirea este chiar langa palatul Cotroceni, si e ca nuca-n perete.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE