CENTRUL VECHI: Ce localuri din clădirile cu bulină roşie s-au ÎNCHIS şi care au rămas deschise FOTOLegea care interzice funcționarea localurilor în clădirile cu risc seismic de gradul I a intrat în vigoare de mai bine de două luni. Unele cafenele și restaurante din Centrul Vechi, vizate de legea cu pricina, au fost închise, însă altele sunt încă deschise. Puteți vedea mai jos care sunt cele care s-au închis sau au fost mutate, precum și cele care au rămas deschise.

În luna noiembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial legea care interzice orice activitate în clădirile cu risc seismic de gradul I (Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente), astfel că barurile, restaurantele, băncile, magazinele ș.a.m.d care funcționează în astfel de imobile au fost obligate să se mute sau să își oprească activitatea:

"(6^1) Se interzic organizarea si desfasurarea de activitati permanente si/sau temporare in spatiile prevazute la art. 2 alin. (5) lit. a) si altele asemenea, care implica aglomerari de persoane, pana la finalizarea lucrarilor de interventie realizate in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei existente."

Multe dintre localurile vizate de lege se află în Centrul Vechi al Capitalei. Clădirile în care acestea funcţionează se regăsesc pe Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic, actualizată de Primăria Capitalei săptămâna trecută, pe 9 februarie 2016.

După intrarea în vigoare a legii, o parte dintre barurile, cafenelele și restaurantele, aflate în clădirile cu bulină roşie, s-au închis, însă unele sunt încă deschise.

Ce am găsit miercuri, 17 februarie 2016,
în Centrul Vechi al Capitalei

Localurile care au fost închise:

Trattoria Buongiorno - str. Franceză 52

Biutiful- str. Gabroveni nr. 6-8

Argentin - str. Blănari 9-13*

*Pe listă publicată de PMB, doar clădirile de la nr. 9,10 și 11 sunt încadrate la risc seismic de gradul I

Hot Girls- str. Gabroveni nr. 6-8

Bonne Bouche- str. Franceză numărul 30

Clădirea în care funcționează restaurantul va fi însă consolidată, pe banii Primăriei Capitalei, după cum B365.ro a relatat AICI.

Trattoria Sicilia str. Franceză numărul 30

Berăria Siegfried- str Lipscani nr. 29

Le Secret- str. Smârdan nr. 18 

♦♦♦

Localurile care sunt încă deschise:

Fire- str. Gabroveni nr. 12

55 Jazz- str. Franceză nr. 9

Il Peccato - str. Franceză numărul 30

Saray- str. Lipscani nr. 21

Xclusive Grilles Crepesstr. Smârdan nr. 18 

Bazaar- str. Covaci nr. 10

Club A- str. Blănari nr. 14

Reprezentanții clubului susțin însă că imobilul este sigur și au depus o expertiză tehnică a clădirii la Primăria Capitalei, cerând ca aceasta să fie scoasă de pe lista clădirilor cu bulină.

ANUNT IMPORTANT! IN ATENTIA PRIETENILOR CLUB A!Clubul Arhitecturii, cel mai vechi club studentesc, cu o istorie...

Posted by Club A on Tuesday, 16 February 2016

Godot Cafe-Teatru - str. Blănari nr. 14

Notă: Godot Cafe era închis când l-am vizitat noi, însă pe pagina de Facebook sunt anunțate în continuare evenimente. Se află însă în același imobil în care este și Club A, a cărui expertiză a fost contestată.

♦♦♦

Localurile care își mută/ și-au mutat sediul:

True Social Club - str. Franceză 52

Explorer's Irish Pub - str. Franceză nr. 9

Localul se mută vizavi, în locul restaurantului Divan:

♦♦♦

În ceea ce privește atmosfera, nu pare să se fi schimbat nimic. Turiştii din Centrul Vechi sunt la fel de încântați de zonă, iar localurile au la fel de mulți clienți ca în orice miercuri după-amiază.

GALERIE FOTO

 

Etichete: Centrul vechi, localuri bulina, localuri centru vechi, localuri centrul vechi, localuri inchise centrul vechi, realitatea, review, risc seismic gradul i

0/15 COMENTARII
vasile
26 sep 00:03
+0
VOTURI
-0
De ce sa nu faci bani aici? Pentru ca vrei siguranta! Un superstar la Hollywood! Incepe si castiga bani! Promovam un subiect original de film! Avem o dorinta: Hollywood! Urgent spre Hollywood! Satisfactii maxime! Un film bun si bani online! Neobisnuit! Faci bani cu cel mai bun subiect de film! Cere acum detalii la adresa de email: vasileiuliu@gmail.com
vasile
12 iun 20:55
+0
VOTURI
-0
Oferta speciala lucru pe net: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: vasileiuliu@gmail.com
cati winchance
12 ian 17:30
+0
VOTURI
-0
Oferta pentru toate localitatile: bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: catiwinchance@yahoo.com
cu textul “INFO”
Elena
18 iun 17:59
+0
VOTURI
-0
Cauti o sursa de venit suplimentar?
Ai un calculator? Poti sa faci bani frumosi postand reclame pe internet; primesti afacerea la cheie cu metoda de lucru pas cu pas. Nu vinzi, nu convingi oameni, nu iesi din casa! Detalii pe mail: fienila@yahoo.com
Papa
17 iun 22:10
+0
VOTURI
-0
Operatorul ce introduce textul pe site de ce nu e trecut ?
Si nici IT-stul ?
Dar contabila, ea de ce nu e trecuta ?
Traian Basescu
16 iun 09:13
+0
VOTURI
-0
Statul a comis o mare ilegalitate cand a vandut locuinte din imobilele cu bulina.
Acum este obligat sa acorde acelor cumparatori (sau celor care au preluat acele proprietati) locuinte echivalente dar fara risc seismic si in aceeasi zona.
Sa traiti bine!
elena
19 apr 12:36
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
Mirela
12 apr 15:09
+0
VOTURI
-0
Oportunitate de top! Recrutam urgent colaboratori care au timp sa se implice in timpul liber intr-un proiect de anvergura mondiala. Castigurile sunt deosebit de motivante! Asiguram cea mai buna si mai moderna instruire de specialitate! Oferta este pentru toate localitatile din tara. Cereti acum informatii mai multe la adresa noastra de email: soltesz.mirela4@gmail.com
Camelia
12 apr 09:31
+0
VOTURI
-0
Lucru la domiciliu! Oferta noua! Cautam in toate localitatile tarii persoane serioase care vor sa castige bani in regim de colaborare. Asiguram: contract de comision, instruire gratuita, asistenta pas cu pas in desfasurarea activitatii. Cerinte: calculator, conexiune la internet, circa doua ore libere zilnic. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email: camysandu87@gmail.com
dabija
29 mar 03:03
+0
VOTURI
-0
decit joaca asta de-a v-ati ascunsa , in care primariile se ascund in primarii de cladirile care stau sa cada, iar proprietarii cladirilor care stau sa cada se ascund in aceste cladiri de frica primariilor, mai bine sa fie plantate semne de avertisment , ceva de genul"Atentie!cad bucati de case" sau "Feriti-va ca vin apartamente".
Adrian
25 feb 23:17
+0
VOTURI
-0
Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra!NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero!Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”PROIECT” la adresa de email:yourprojectwinnings@gmail.com
aura
20 feb 12:17
+0
VOTURI
-0
sunt persoane cate inchiriaza in regim hotelier in bloc cu bulina pentru ca mama e doctor si nu e lege si pentru ei .unde se poate sesiza ?
B365.ro
20 feb 11:59
+0
VOTURI
-0
Fotografiile sunt realizate de reporterul nostru.
Elsa
20 feb 11:49
+0
VOTURI
-0
Fotograful, de ce nu e trecut?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE