Centura de Nord a Capitalei: Unul dintre contractele de modernizare a fost reziliatUnul dintre contractele pentru modernizarea Centurei de Nord a Capitalei a fost reziliat, iar al doilea contract abia a ajuns la 30% potrivit HotNews.ro.

Centura de Nord a Capitalei: Unul dintre contracte a fost reziliat
Centura de Nord a Capitalei: Unul dintre contracte a fost reziliat
Foto: hotnews.ro

Primele lucrari de modernizare a Soselei de Centura Nord a Municipiului Bucuresti au început de peste trei ani în urmă, iar de peste un an si patru luni se lucreaza la cele doua capete DN2-A2 si DN7-A1, scrie hotnews.ro.

In tot acest timp, pe sectorul de 20 de km modernizat la patru benzi si deschis in 2010 raman numeroase zone problema, dar autoritatile promit masuri: sens giratoriu la intersectia cu drumul spre Tunari, finalizarea bretelei de coborare a pasajului de la Chitila inaugurat tot in 2010 si pasarele pietonale peste tot unde trecerile de pietoni au fost facute pe carosabil.

Lucrarile de modernizare a ultimilor 20 de km de pe Soseaua de Centura Nord, pe tronsoanele dinspre capete, de la DN7 la A1 Bucuresti - Pitesti si de la DN2 la A2 Bucuresti - Constanta, au fost contractate inca din 2011, respectiv 2012, dar santierul efectiv a demarat abia in octombrie 2013. De atunci si pana acum lucrarile au decurs anevoios, iar recent lucrurile s-au impotmolit si mai rau.

Contractul cu Tehnologica Radion pentru cei 11 km intre DN2 si A2 a fost reziliat ca urmare a intrarii in insolventa a companiei, iar intreg tronsonul trebuie acum sa fie scos din nou la licitatie. Mai mult, stadiul lucrarilor abia a ajuns la 7%, iar platile deja efectuate catre constructor insumeaza 15 milioane de lei (cu TVA), a precizat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) la solicitarea HotNews.ro.

In ceea ce priveste celalalt tronson in executie, intre A1 si DN7, stadiul fizic este de 31%, iar pana in prezent CNADNR a platit constructorului peste 31,6 milioane de lei cu TVA.

Continuarea pe hotnews.ro.

Etichete: centura de nord, CNADNR, contract reziliat

0/2 COMENTARII
Goe
25 feb 09:32
+0
VOTURI
-0
Vai mama ei de centura..incompetenta autoritatilor romana atinge cote istorice.
vlad
24 feb 13:09
+0
VOTURI
-0
Hm, este oare legal sa faci pasarele?? Legislatia europeana nu te obliga sa le faci si pentru persoanele cu dizabilitati??? Daca esti in scaun cu rotile, in Romania esti condamnat la o viata ingrozitoare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE