CER: Vaticanul consideră clădirea Cathedral Plaza un "monument al corupţiei"Conferinţa Episcopilor din Bucureşti (CER) transmite că Vaticanul consideră imobilul Cathedral Plaza, ridicat lângă Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, un "monument al corupţiei" şi este "preocupat de atitudinea autorităților române față de situația catedralei." CER susţine totodată că reprezentanţii Sfântului Scaun i-au transmis premierului Dacian Cioloş că "turnul ilegal Cathedral Plaza riscă să devină mai celebru decât turnul din Pisa".

CER: Vaticanul considera cladirea Cathedral Plaza un "monument al coruptiei"
CER: Vaticanul consideră clădirea Cathedral Plaza un "monument al corupţiei"
Foto: libertatea.ro

Nunțiul Apostolic, IPS Miguel Maury Buendia, a comunicat ministrului îngrijorarea Sf. Scaun pentru soarta Catedralei Sf. Iosif și a cerut ca edificiul Cathedral Plaza, pe care l-a numit "monument al corupției", să fie înlăturat din peisajul lăcașului sfânt, punându-se în aplicare hotărârile judecătorești irevocabile ale justiției din România, informează un comunicat de presă al CER.

"Excelența Sa Monseniorul Maury Buendia, în cadrul întâlnirii cu Prim Ministrul României, dl. Dacian Cioloș, din data de 18.02.2016, i-a comunicat șefului executivului că "turnul ilegal Cathedral Plaza riscă să devină mai celebru decât turnul din Pisa", iar la întrevederea din 17.02.2016 cu Ministrul Culturii, dl. Vlad Alexandrescu, înainte ca domnia sa să meargă în vizită la Vatican, i-a comunicat acestuia că simbolul corupției nu-și are locul lângă monumentul de valoare națională și universală Catedrala Sf. Iosif.", adaugă sursa citată.

Conform CER, atitudinea Vaticanului a fost constantă de-a lungul anilor. În acest sens, aminteşte că Sf. Scaun a intervenit imediat în anul 2006 chiar prin vocea Papei Benedict al XVI-lea, cerând oprirea lucrărilor până la lămurirea situației juridice, "însă autoritățile publice din România au avut o atitudine duplicitară, favorizând firma constructoare".

"În continuare este stranie atitudinea autorităților române, care având în fața lor 6 decizii irevocabile (printre care una de demolare a turnului și alta de expropriere pentru cauză de utilitate publică) care nu permit intrarea în legalitate a turnului ilegal, invocă diferite motive pentru inactivitatea lor, afirmând că acest caz nu este soluționat irevocabil, creând spații de manevră firmei Millennium Building Development SRL, în loc să acționeze în judecată firma pentru a recupera prejudiciile create statului român.", susţine CER.

Conferinţa aminteşte, de asemenea, că, de-a lungul anilor, organisme interne și internaționale au condamnat în diferite rânduri acest turn ilegal, că justiția din țara noastră a decis irevocabil desființarea sa.

"Conferința Episcopilor din România se adresează autorităților române, cerându-le cu respect și deferență să pună în aplicare decizia de desființare a Cathedral Plaza în conformitate cu principiile statului de drept și să recupereze prejudiciile create statului de către firma Millennium Building Development SRL și Primăria sectorului 1 și să înceteze cu tergiversarea rezolvării acestui caz tranșat irevocabil de justiția românească.", conchide sursa citată.

VEZI ŞI: Cum se vede Bucureştiul de pe Cathedral Plaza, clădirea de 18 etaje din centrul Capitalei FOTO 

Etichete: CAthedral Plaza, cer, corupţie

0/1 COMENTARII
Isadora
31 Mar 11:36
+0
VOTURI
-0
Pai, pana misca ceva in legatura cu demolarea lui includeti turnu' asta in circuitul turistic cu reclama negativa, va fi multumit si Sfantul Scaun si mai vine un banut in plus la buget, tot eu sa va invat?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE