CeRe a dat în judecată Primăria Sectorului 5Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe a depus ieri o plângere la Tribunalul București pentru a solicită instanței să ia măsuri cu privire la refuzul tacit al Primăriei sectorului 5 (PS5) și primarului Marian Vanghelie de a face public bugetul local pe care această instituție îl administrează. 

Primaria Sectorului 5, OBLIGATA de instanta sa publice BUGETUL LOCAL, in 30 de zile
Primăria Sectorului 5, OBLIGATĂ de instanţă să publice BUGETUL LOCAL, în 30 de zile
Foto: giurgiupesurse.ro

Încă de la începutul acestui an CeRe a făcut nenumărate solicitări adresate PS5, cu scopul de a-i convinge pe reprezentanții primăriei să publice informațiile despre buget cel puțin pe pagina web a instituției, conform unui comunicat remis de reprezentanţii CeRe B365.ro.

De mai bine de 6 luni, PS5 refuză să răspundă în vreun fel solicitărilor CeRe, deși în temeiul legii 544/2001, art.5, aliniatul 1, bugetul local reprezintă o informație publică ce ar trebui oferită cetățenilor din oficiu. În încercarea de a obține informații de la PS5 despre buget, echipa CeRe, dar și oameni și organizații care au susținut demersul nostru, au dat peste 100 de telefoane la primărie, vorbind cu angajați ai primăriei din mai multe departamente, însă fără niciun rezultat. Ulterior, CeRe a trimis o solicitare către Ministerul Finanțelor Publice (instituție care centralizează bugetele tuturor instituțiilor publice pentru a construi bugetul național). Ministerul ne-a transmis faptul că este în imposibilitatea de a ne pune la dispoziție bugetul PS5 întrucât îl are doar în formă tipărită și are peste 2000 de pagini, dar că PS5 are obligația de a ne transmite aceste informații pentru că ele sunt publice.

Ieri, 4 septembrie 2014, CeRe a decis să solicite Tribunalului București soluționarea în instanță a acestei situații, în dosarul cu numărul 29978/3/14.

Etichete: CeRe, Primăria Sectorului 5, Sectorul 5

0/1 COMENTARII
Ghita
05 Sep 16:07
+0
VOTURI
-0
"Ministerul ne-a transmis faptul că este în imposibilitatea de a ne pune la dispoziție bugetul PS5 întrucât îl are doar în formă tipărită și are peste 2000 de pagini, dar că PS5 are obligația de a ne transmite aceste informații pentru că ele sunt publice."

Va c@c@ti pe voi! Si Ministerul, ca si Primaria au obligatia de a pune la dispozitie datele cerute! Scuza ca "le avem doar tiparite" este atat de penibila ca nici nu mai merita comentata! Iar cel care-a emis asemenea gogorita ar trebui dat afara.
Dar cum Vanghelie este PSD-ist, e explicabil raspunsul in sictir dat de autoritati. Legea e lege doar pentru catei, "dulaii" din PSD fiind exceptati de la obligativitatea respectarii ei!

Rusine, Vanghelie!
Rusine, Ponta!
Rusine, aia 7,4 milioane!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE