Cererea de eliberare condiţionată a fostului director CFR, Mihai Necolaiciuc, RESPINSĂFostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru fraudarea statului cu 2,7 milioane de euro, rămâne încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 i-au respins cererea de liberare condiţionată.

Cererea de eliberare conditionata a fostului director CFR, Mihai Necolaiciuc, RESPINSA
Cererea de eliberare condiţionată a fostului director CFR, Mihai Necolaiciuc, RESPINSĂ

Mihai Necolaiciuc poate contesta decizia la Tribunalul Bucureşti, informează Mediafax.ro.

Dacă şi Tribunalul Bucureşti îi respinge cererea, Necolaiciuc se poate adresa din nou judecătorilor cu o cerere de liberare condiţionată în luna ianuarie a anului viitor.

Fostul director general al CFR a cerut, marţi, Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat din penitenciar, după doar 11 zile de la condamnarea la patru ani şi şase luni de închisoare din dosarul în care a fost găsit vinovat pentru fraudarea statului cu 2,7 milioane de euro.

"În doi ani şi jumătate, cât timp s-a judecat acest dosar la Judecătoria Sectorului 1, s-a ajuns la concluzia că sunt nevinovat şi am fost achitat. După trei înfăţişări, Curtea de Apel m-a condamnat. Eu nu acuz pe nimeni, însă vă rog să admiteţi această rugăminte de eliberare, pentru că mai am alte trei dosare şi nu vreau să îmi construiesc apărarea. În aceste condiţii nu pot face acest lucru", a spus, în faţa instanţei, Mihai Necolaiciuc.

Avocaţii fostului director general al CFR şi-au apărat clientul invocând faptul că sunt îndeplinite toate condiţiile admiterii cererii de liberare condiţionată şi că Mihai Necolaiciuc a executat mai mult de jumătate de pedeapsă în arest preventiv. "În ceea ce priveşte îndreptarea şi reeducarea, pot să vă spun că este îndeplinită şi această condiţie, dovadă fiind şi caracterizarea lui de la arest, el neavând nicio abatere, prezentând în permanenţă un comportament pozitiv", a spus unul dintre avocaţii lui Necolaiciuc.

Apărarea a subliniat faptul că fostul director general al CFR a stat în spatele gratiilor peste 800 de zile, dar şi faptul că Mihai Necolaiciuc se află sub control judiciar în alte două dosare. "Liberarea lui condiţionată nu creează o perturbare a liniştii publice", a arătat un alt avocat al lui Necolaiciuc.

Fostul director general al CFR mai este judecat în alte trei dosare penale, aflate încă în faza primei instanţe, chiar dacă au ajuns în faţa judecătorilor din 2008, respectiv din 2009. Cele trei dosare în care este implicat fostul director al CFR sunt încă în etapa în care sunt efectuate expertize financiar-contabile. Chiar dacă a fost citat de nu mai puţin de 234 de ori, Judecătoria Sectorului 1 nu emis, în cei şase ani de când Necolaiciuc se află pe listele de şedinţe ale instanţei, o sentinţă în aceste trei dosare.

Etichete: CFR, eliberare mihai necolaiciuc, mihai necolaiciuc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE