Cererea DNA în cazul lui Titus Corlăţean, analizată a treia oară în Senat UPDATEConducerea Senatului a reuşit, luni, să se întrunească în şedinţă şi să ia o decizie în cazul Corlăţean, după ce în ultimele două săptămâni nu a avut cvorum. A fost a treia oară cînd Biroul Permanent a fost convocat pentru a analiza cererea DNA prin care se solicită încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul lui Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora, de la alegerile prezidenţiale din 2014.

Cererea DNA in cazul lui Titus Corlatean, analizata a treia oara in Senat, luni (Foto rfi.ro)
Cererea DNA în cazul lui Titus Corlăţean, analizată a treia oară în Senat, luni (Foto rfi.ro)

UPDATE 12.00 Biroul permanent al Senatului a transmis luni Comisiei juridice spre analiză solicitarea privind începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlățean, a anunțat, luni, vicepreședintele Camerei superioare a Parlamentului Ioan Chelaru. Comisia juridică va prezenta Biroului permanent o primă evaluare asupra acestei cereri a Justiției pe 7 iunie, urmând ca raportul să fie întocmit în cel mult două săptămâni.

Şedinţa Biroului Permanent al Senatului urmează să înceapă la ora 11.00, cvorumul de lucru fiind de şase senatori, din cei 13 membri ai conducerii forului legislativ.

Potrivit preşedintelui comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL), dacă Biroul Permanent va lucra, cererea DNA în cazul senatorului Titus Corlăţean va ajunge imediat la comisia juridică, care va stabili o săptămână ca interval de studiere a dosarului de către Corlăţean.

Timp de două săptămâni, senatorii din Biroul Permanent au încercat să se reunească în şedinţă, însă de fiecare dată s-a constatat absenţa cvorumului de lucru. 

După finalizarea raportului de către Comisia juridică, plenul se va pronunţa asupra cererii DNA, prin vot secret, cu bile.

Referatul DNA prin care se solicită încuviinţarea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a sosit, în urmă cu două săptămâni, la Senat, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru.

"Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Corlăţean Titus, fost ministru al afacerilor externe, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în modalitatea normativă prevăzută de art. 297 din Codul penal, cu aplicarea art.132 din Legea nr. 78/2000 şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în modalitatea normativă prevăzută de art. 385 alin. 1 din Codul penal", a anunţat anterior Biroul de presă al Parchetului instanţei supreme.

Titus Corlăţean a fost audiat în octombrie 2015 la DNA, el spunând atunci că s-a prezentat în calitate de martor, în dosarul privind votul din diaspora la algerile prezidenţiale.

La ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale, din 2 şi 16 noiembrie 2014, în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe la secţiile de vot, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Titus Corlăţean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, din cauza problemelor la votul din diaspora.

Etichete: cerere DNA, Senat, Titus Corlatean

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h