Cererea DNA în cazul lui Titus Corlăţean, votată pe 14 iunie de Comisia Juridică din SenatComisia juridică a Senatului va vota, pe 14 iunie, cererea DNA de ridicare a imunităţii în cazul lui Titus Corlăţean.

Cererea DNA in cazul lui Titus Corlatean, votata pe 14 iunie de Comisia Juridica din Senat
Cererea DNA în cazul lui Titus Corlăţean, votată pe 14 iunie de Comisia Juridică din Senat
Foto: rfi.ro

"Comisia, la solicitarea Biroului Permanent, a transmis calendarul, adică astăzi s-a deschis dosarul, domnul senator va putea să vină şi senatorii din Comisie vor putea să vină să studieze materialele, urmând ca marţea viitoare să ne pronunţăm prin raport şi să transmitem Biroului Permanent pentru a intra în plen", a declarat senatorul liberal Cătălin Boboc, conform mediafax.ro.

Tot atunci va fi audiat la comisie şi sentorul PSD Titus Corlăţean.

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a ajuns marţi la Comisia juridică pentru a asista la desigilarea dosarelor trimise de DNA cu solicitarea de începerea a urmăririi penale pe numele său, urmând să fie audiat peste câteva zile.

La 16 mai, procurorii DNA au cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale faţă de Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora.

"În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlăţean Titus, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni români care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate", precizează DNA într-un comunicat de presă.

Etichete: diaspora, DNA, Titus Corlatean

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h