Cristian Rizea poate fi REŢINUT, dar NU şi ARESTAT. Deputaţii au respins a doua cerere a DNA UPDATEDeputaţii au aprobat, miercuri, în plen, cererea DNA de reținere a social-democratului Cristian Rizea, dar nu şi pe cea de arestare preventivă. După un discurs în care a vorbit despre copilul de doi ani şi jumătate pe care l-a adoptat, Rizea a reuşit să îi convingă pe colegi şi a fost salvat de la arest. Rizea este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. 

Cererile DNA de ARESTARE SI RETINERE a deputatului Cristian Rizea,la vot in Plenul Camerei, miercuri
Cererile DNA de ARESTARE ŞI REŢINERE a deputatului Cristian Rizea,la vot în Plenul Camerei, miercuri

UPDATE 14.45 Plenul Camerei Deputaţilor nu a aprobat cererea DNA de arestare preventivă a lui Cristian Rizea.  S-au înregistrat 120 de voturi 'pentru' și 105 'împotrivă'. În sală au fost prezenți 243 de deputați, iar votul a fost secret cu bile.

UPDATE 14.05 Deputaţii au încuviinţat cererea procurorilor DNA de reţinere a deputatului Cristian Rizea, cu 141 de voturi "pentru" şi 114 "împotrivă". Votul a fost secret, cu bile. Urmează votul pentru cererea de arestare preventivă. 

UPDATE 13.20 Plenul Camerei Deputaților a început votul asupra cererii DNA de reținere în cazul deputatului Cristian Rizea.

UPDATE 12.50 Deputatul PSD, Cristian Rizea, le-a cerut, în plen, deputaţilor să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

''Nu voi invoca situaţia fiului meu pentru a vă impresiona, dar vă pot spune că dacă este ceva care mă face să vreau să trec peste această perioadă dificilă este faptul că am acest copil în vârstă de doi ani şi jumătate, pentru care vreau să mă lupt şi să-mi demonstrez nevinovăţia. Ceea ce nu ştiţi, stimaţi colegi, este că acum doi ani şi jumătate, la două ore după ce acest copil s-a născut, el a fost adoptat de mine şi soţia mea. Acest demers, conform legilor din România se încheie în luna noiembrie a acestui an. Doamnelor şi domnilor deputaţi, vă las pe dumneavoastră să decideţi dacă începând de mâine voi putea sau nu să continui această procedură de adopţie alături de soţia mea şi dacă fiul meu va avea familie'', a spus Rizea, citat de Mediafax.

Deputații au început, miercuri, dezbaterea în plen pe solicitările DNA privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Cristian Rizea.

Procurorii DNA cer încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti", se arată într-un comunicat DNA.

Comisia Juridică: Deputatul PSD Cristian Rizea poate fi REŢINUT şi ARESTAT

Deputaţii din Comisia juridică au avizat pozitiv, luni, cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Săptămâna trecută, Cristian Rizea a venit la comisia juridică pentru a-şi studia dosarul, împreună cu avocatul său. El a susţinut că este nevinovat şi că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a se retrage din cursa electorală. De altfel, social-democratul a anunţat că nu va mai candida la Primăria Sectorului 5.

"Fac apel la toţi colegii mei, indiferent de culoarea politică, să vină să studieze dosarul, dacă au timp, şi se vor convinge.(...) Niciodată nu mi-a fost teamă de nimic, decât de Dumnezeu. Voi merge înainte şi după ce îmi voi dovedi nevinovăţia voi organiza o conferinţă de presă", a declarat deputatul PSD Cristian Rizea, după cele aproximativ trei ore în care şi-a studiat dosarul de urmărire penală, la Comisia juridică, conform Mediafax.

Deputatul PSD Cristian Rizea nu mai candidează la Primăria Sectorului 5

Cristian Rizea a anunțat, vineri, că se retrage din cursa pentru Primăria Sectorului 5. Deputatul PSD a declarat după ce şi-a studiat dosarul la Comisia juridică, că este nevinovat şi face apel la colegii săi, indiferent de culoarea politică, să vină să studieze documentele DNA.

Etichete: arestare, Cristian Rizea, DNA, miercuri, plenul camerei, retinere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE