Mădălin Voicu şi Nicolae Păun pot fi ARESTAŢI, au decis deputaţii jurişti. VOTUL în plen, miercuriDeputaţii jurişti au dat, luni, aviz favorabil solicitărilor DNA privind reţinerea şi arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Avizul Comisiei Juridice este consultativ, iar decizia finală se va lua miercuri în plen. 

Nicolae Paun si Madalin Voicu
Nicolae Paun si Madalin Voicu

UPDATE 3:  Ședința de plen a Camerei Deputaților în cadrul căreia vor fi dezbătute solicitările DNA de reținere și arestare preventivă în cazul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun se va desfășura miercuri, a anunțat secretarul forului legislativ Niculae Mircovici, la finalul Biroului permanent.

Mircovici a precizat că prezentarea rapoartelor Comisiei juridice în cazurile Voicu și Păun și dezbaterile parlamentare se vor desfășura miercuri între orele 12,00 și 14,00, urmând ca votul să fie dat după ora 14,00, după sesiunea de vot final pentru proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi a ședinței de plen. El a explicat că, în total, urmează să fie exprimate patru voturi — se vor vota separat cererile de reținere și cele de arestare preventivă.

 

UPDATE 2: Comisia a dat aviz pozitiv şi solicitării DNA privind retinerea si arestarea lui Nicolae Păun. Pentru reţinerea deputatului minorităţilor au votat 13 membri ai Comisiei juridice, doi "împotrivă", iar 3 s-au abţinut. Pentru arestareaau fost 13 voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri. Nicolae Păun nu a venit la Comisia juridică pentru a-şi susţine punctul de vedere.

UPDATE !: Deputaţii jurişti au dat aviz favorabil solicitării DNA privind reţinerea şi arestarea deputatului PSD, Mădălin Voicu. Pentru reţinerea lui Mădălin Voicu s-au înregistrat 10 voturi "pentru" şi 9 "împotrivă". De asemenea, pentru solicitarea de arestare au votat 10 deputaţi, iar 8 "împotrivă". Votul a fost secret, iar avizul comisiei juridice este consultativ, decizia finală aparţinând plenului.

Deputaţii din Comisia juridică s-au reunit, luni, în ședință pentru a analiza cererile DNA privind reținerea și arestarea preventivă a parlamentarilor Mădălin Voicu și Nicolae Păun, acuzaţi de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani.

La şedinţă au fost prezenţi 18 deputaţi din totalul de 26 de membri ai comisiei. Mădălin Voicu a participat la şedinţă, în timp ce Nicolae Păun a absentat. Deputații juriști au analizat mai întâi cererea referitoare la Mădălin Voicu, iar apoi pe cea pe numele lui Nicolae Păun.

După ce Comisia Juridică va face raportul, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va stabili când se vor vota în plen solicitările DNA. Cel mai probabil şedinţa de plen va fi miercuri. 

Săptămâna trecută, după ce şi-a studiat dosarul, Mădălin Voicu a declarat că este nevinovat.  Voicu preciza că interceptările din dosar ce îl au drept protagonist vizează un telefon pe care i l-a dat fostului ministru al Fondurilor Europene şi al Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care l-a rugat să-l primească într-o audienţă pe deputatul Nicolae Păun.

Întrebat de jurnalişti dacă va face o recomandare pentru colegii deputaţi, în privinţa votului din plen, Mădălin Voicu a spus că nu ''îşi permite'' să facă recomandări nimănui. De asemenea, el a explicat că deputaţii îl cunosc suficient de bine ca să nu mai fie nevoie de aşa ceva.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va vota în favoarea cererii DNA. Dosarul DNA are 19 volume, însumând 4886 de pagini.

DNA a cerut miercuri încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de bani.

Etichete: comisia juridică, DNA, madalin voicu, Madalin Voicu arestare, Nicolae Păun

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE