Cetăţean iordanian, declarat indezirabil în România pentru propagandă în favoarea ISISUn cetăţean iordanian a fost declarat indezirabil în România, pentru 15 ani, de Curtea de Apel Bucureşti, la cererea parchetului de pe lângă această instanţă, din raţiuni de securitate naţională. Decizia a fost luată în urma unei propuneri a Serviciului Român de Informații (SRI). 

Cetatean iordanian, declarat indezirabil in Romania pentru propaganda in favoarea ISIS
Cetăţean iordanian, declarat indezirabil în România pentru propagandă în favoarea ISIS

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat, luni, Curtea de Apel Bucureşti, în urma propunerii formulate de SRI, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a cetăţeanului iordanian Jaml Abdel Jabbar Khalil, pe o perioadă de 15 ani, pentru considerente de securitate naţională, potrivit unui comunicat al parchetului.

Marţi, CAB a admis cererea şi l-a declarat indezirabil pe cetăţeanul iordanian, suspectat de propagandă jihadistă.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că bărbatul este de origine palestiniană şi are drept de şedere în România de la începutul anilor '90. El este om de afaceri şi are o familie la Constanţa.

Decizia CAB nu este definitivă, dar este executorie, astfel că bărbatul urmează să fie expulzat. Sursele citate au mai precizat pentru Mediafax că se doreşte expulzarea acestuia în maxim 48 de ore.

Etichete: Curtea de Apel Bucureşti, indezirabil, ISIS, SRI, terorism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h