Cetăţeni bulgari prinşi în Bucureşti în timp ce copiau datele de pe mai multe carduriMai mulţi cetăţeni bulgari care erau monitorizaţi de autorităţile române au fost prinşi în flagrant delict în Sectorul 5 din Bucureşti când demontau dispozitivele cu ajutorul cărora copiaseră datele de pe benzile magnetice ale cardurilor şi aflaseră codurile PIN ale utilizatorilor.

Cetateni bulgari prinsi in Bucuresti in timp ce copiau datele de pe mai multe carduri
Cetăţeni bulgari prinşi în Bucureşti în timp ce copiau datele de pe mai multe carduri

Cetăţenii bulgari montaseră dispozitive de skimming în fanta prin care se introduce cardul în bancomate. Cu ajutorul acestor dispozitive reuşiseră să copieze datele stocate pe banda magnetică a cardurilor. De asemenea, bulgarii montaseră camere orientate spre tastatura bancomatului cu ajutorul cărora reuşeau să afle codul pin tastat de cei care veneau să retragă bani.

„În urma percheziţiei corporale efectuate asupra acestora au fost identificate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare şi a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor pe bancomate, telefoane mobile, carduri bancare, precum şi documente de călătorie care atestă deplasările acestora în Filipine", arată Poliţia Română într-un comunicat.

Poliţiştii au mai stabilit că, în perioada martie - septembrie 2016, bulgarii ar fi instalat dispozitive de skimming pe şase ATM-uri ale mai multor banci din România.

Potrivit poliţiei, erau folosite bancomatele din Filipine pentru retrageri deoarece în această ţară nu este folosit sistemul de citire al chip-ului electronic din card aşa cum se întâmplă cu cardurile din România.

Etichete: bulgari arestaţi bucureşti, card, clonare carduri, date card

0/1 COMENTARII
gigi
13 Sep 07:47
+0
VOTURI
-0
cred ca este a sasea stire in care saraciile astea de bulgari au venit sa fure bani de la noi. Sa mearga naibii in tarile dezvoltate..in halul asta au ajuns?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE