CFR Călători ar putea cumpăra cinci trenuri noi, anul acesta. Pe ce rute vor fi introduseCinci garnituri de tren ar putea fi cumpărate de CFR Călători în acest an. Acestea urmează să circule din Bucureşti spre Craiova, Constanţa şi Braşov, dar şi pe tronsoanele din vestul ţării care au fost modernizate. 

CFR Calatori ar putea cumpara cinci trenuri noi, anul acesta. Pe ce rute vor fi introduse
CFR Călători ar putea cumpăra cinci trenuri noi, anul acesta. Pe ce rute vor fi introduse
Foto: adevarul.ro

Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători, a declarat, conform digi24.ro, că „Iniţial am dorit să achiziţionăm 120 de rame electrice şi 120 de automotoare. Cam ăsta ar fi necesarul de material rulant pe următorii 7 ani".

Şefii companiei feroviare şi-au dat seama că nu le vor ajunge fondurile decât pentru cel mult 104 trenuri electrice şi automotoare tip Săgeată Albastră. Şi asta în condiţiile în care pe lângă fondurile proprii şi alocările de la bugetul de stat vor accesa şi bani europeni.

Licitaţia pentru primele trenuri ar putea fi lansată chiar în primăvară, iar cu puţin noroc, contractul se poate semna până la finalul anului, anunţă sursa citată.

 „Sunt alocate pentru acest an 100 de milioane de lei. Am putea să cumpărăm 4-5 rame electrice sau automotoare noi. CFR Călători mai dispune de o sumă de 126 de milioane de lei", a adăugat directorul CFR Călători.

„Săgeţile albastre" sunt cele mai noi trenuri ale CFR Călători. Au fost cumpărate în perioada 2003-2007 şi au costat 320 de milioane de euro. Au fost achiziţionate atunci 120 de astfel de automotoare. Din ele doar jumătate mai funcţionează, iar alte 4 ar trebui să iasă în acestă lună de la reparaţii.

Restul locomotivelor şi vagoanelor au o vechime cuprinsă între 25 şi 40 de ani.

Etichete: cfr calatori, trenuri noi, trenuri noi cfr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE