CFR modernizează infrastructura feroviară cu proiecte în valoare de 4,7 mld.euroCFR a planificat în acest an 400 de proiecte de investiţii pentru reţeaua de cale ferată, în valoare totală de 22 miliarde lei (4,7 mld euro), din care în prima jumătate a anului au fost finalizate şase lucrări mari, de 1,3 mld.lei, şi au fost relansate 58 de proiecte, de 12,6 mld.lei, scrie Mediafax.

CFR modernizeaza infrastructura feroviara cu 4,7 mld.euro
CFR modernizează infrastructura feroviară cu 4,7 mld.euro

De asemenea, compania a prioritizat 336 de proiecte de investiţii şi reparaţii curente, susţinute financiar din surse proprii.

Investiţiile CFR SA sunt susţinute financiar din trei surse - fonduri externe, buget de stat şi surse proprii.

Proiectele din acest an vizează reabilitarea şi electrificarea a 825 km de cale ferată, reabilitarea a 234 de poduri, podeţe, tuneluri, viaducte, pasaje CF, modernizarea a altor 24 de gări, precum reparaţii pe 120 km de linie de cale ferată, poduri/podeţe/tuneluri/treceri la nivel şi aparate de cale pe intervale de staţii, repartizate pe toate cele 8 regionale de cale ferată.

Recent, CFR a finalizat programul de reabilitare a 4 poduri de cale ferată situate între staţiile Constanţa – Agigea Nord şi Costineşti Tabără – Neptun. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 8,2 mil. lei şi a fost asigurată din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

Prin lucrările de reabilitare executate la infrastructura şi suprastructura podurilor se îmbunătăţeşte gradul de siguranţă şi confort, viteza de circulaţie a trenurilor creşte de la 40 km/h la 80 km/h, iar capacitatea mărfurilor transportate ajunge la 21,5 tone/osie.

Etichete: CFR, infrastructură, infrastructură feroviară, proiecte CFR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE