CFR pune în circulaţie un vagon special dedicat transportului de biciclete şi schiuriCFR Călători a pus în circulaţie un vagon special dedicat transportului de biciclete şi/sau schiuri, respectiv Vagonul Bistro-Bicicleta-Schi.

CFR pune in circulatie un vagon special dedicat transportului de biciclete si schiuri
CFR pune în circulaţie un vagon special dedicat transportului de biciclete şi schiuri

Conform companiei, este vorba despre un proiect pilot de reamenajare a unui vagon prototip cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători şi cu un spaţiu bar-bistro.

"Demersurile noastre răspund solicitărilor comunităţilor de biciclişti de a folosi ca mijloc de transport trenul. În funcţie de felul în care va fi primit acest proiect pilot şi de numărul solicitărilor din perioada următoare, luam în calcul extinderea lui", a declarat Iosif Szentes, director general CFR Călători.

Vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în acelaşi timp şi echipamentul sportiv, în baza unei solicitări trimise pe adresa RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro cu cel 5 zile înainte de efectuarea călătoriei.

Un bilet dus-întors pentru o bicicletă şi un pasager dintr-un grup de 20 persoane pe ruta Bucureşti - Braşov va costa 60 lei, iar pentru Bucureşti - Constanţa - 120 lei.

În prezent, parcul activ al CFR Călători dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta 2-8 biciclete/vagon.

Etichete: CFR, cfr calatori, vagon biciclete, vagon schiuri, Vagonul Bistro-Bicicleta-Schi

0/2 COMENTARII
Vali
28 Dec 11:25
+0
VOTURI
-0
Frumoasa initiativa! Cat despre pasagerii ce nu erau multumiti de prezenta posesorilor de biciclete in tren, sa-si tina pliscurile inchise. Cand urca tigani si fac galagie, unul nu zice nimic... dar la cetatenii corecti imediat se ratoiesc, vezi doamne n-au loc de ei.
laur
27 Dec 22:07
+0
VOTURI
-0
trenuri, gari, poze, transport feroviar le vedem pe ww.forumtrenuri.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE