CGMB a aprobat numirea administratorului special RADET: Sorin Chiriţă, fost preşedinte al CAConsiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de marti proiectul de hotarare privind numirea administratorului special al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice-RADET. Acesta va fi Sorin Chirita, fost presedinte al Consiliului de Administratie RADET.

Sorin Chirita
Sorin Chiriţa

Proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi pentru, 1 abtineri si 19 voturi impotriva. In data de 15 octombrie 2016, Tribunalul Bucuresti a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva debitorului RADET Bucuresti, iar ROMINSOLV a fost numit administrator judiciar al RADET inca din data de 7 octombrie, se arata in comunicatul PMB.

"Astazi trebuie sa validam administratorul special, cel care va conduce practic aceasta Regiei pe toata perioada reorganizarii", a spus Gabriela Firea în cadrul şedinţei CGMB.

Pana luni, un numar de de 3.145 din totalul de 10.040 asociatii de proprietari sau locatari care au contract cu RADET au refuzat pornirea caldurii, in scris, prin ordin de lucru sau cerere din partea asociatiei. 

"In acest moment, incercam sa identificam valoarea costurilor pe care le-ar genera montarea de repartitoare pentru toate apartamentele din Bucuresti", a mai declarat Firea.

Cum poti beneficia de ajutor de incalzire

OUG 70/2011 stabileste ca persoanele si familiile cu venituri mici pot beneficia de ajutor de incalzire. Ajutorul poate fi obtinut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de pana la 786 de lei si de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei. Valoarea ajutorului de caldura scade sau creste in functie de venitul net mediu lunar al solicitantului. Ajutorul de caldura se acorda pentru perioada noiembrie-martie, existand deci o perioada neacoperita de finantare– intre momentul pornirii caldurii si data de 1 noiembrie.

Tribunalul Bucureşti a admis, la inceputul lunii octombrie, cererea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti de intrare în insolvenţă şi a desemnat administratorul provizoriu.

Instanţa a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei RADET şi a desemnat ca administrator provizoriu societatea Rominsolv SPRL. 

Consilierii generali ai Capitalei au decis, în 21 septembrie, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET, iar Consiliul de Administraţie al regiei a luat act în 22 septembrie de decizia CGMB.

În 22 septembrie, şi Consiliul de Administraţie al ELCEN a decis înaintarea cererii de insolvenţă a societăţii către Tribunalul Bucureşti, ca urmare a situaţiei financiare a companiei şi a hotărârii consilierilor generali ai Capitalei de intrare în insolvenţă a RADET.

În prezent, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.

Compania Elcen este controlată de Ministerul Energiei şi produce şi distribuie energie termică şi energie electrică. Este cel mai mare producător de energie termică din România, asigurând aproape 40% din producţia la nivelul ţării şi 90% din producţia din Bucureşti.

RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii).

Etichete: CGMB, cgmb radet, pmb, proiect CGMB, RADET

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE