CGMB a votat: Se organizează referendum pentru eutanasierea câinilor vagabonziConsiliul General al Municipiului București a votat vineri în favoarea organizării referendumului cerut de primarul general Sorin Oprescu. Referendumul va costa șase milioane de lei. Majoritatea consilierilor prezenți au declarat că susțin ideea propusă de primarul general și au evidențiat necesitatea unor măsuri urgente pentru a scăpa Capitala de problema câinilor maidanezi.

Referendum
Referendum

Întrebarea care va fi adresată la referendumul local va fi următoarea: "Sunteți de acord cu eutanasiera câinilor fără deținător capturați pe domeniul public al Municipiului București, neadoptați în termenul prevăzut de lege? Da, sau nu?" - a spus Sorin Oprescu. Termenul legal este de șapte zile de la prinderea câinilor, conform primarului general. 

Referendumul se va organiza pe 6 octombrie și va costa șase milioane de lei, bani ce vor veni din fondul de rezervă al Primăriei Municipiului București. Ședința de îndată a Consiliului General, convocată de Sorin Oprescu, a început cu 30 de minute întârziere, iar la ședință au fost prezenți 47 de consilieri. 

„Banii pentru referendum vor fi din fondul de rezervă al primăriei. Noi am estimat că va costa 4,9 milioane de lei, este o sumă mai mare, ca să nu stăm să bâlbăim. Suma care rămâne nefolosită se va întoarce înapoi la buget”, a precizat Oprescu.

La momentul votului din Consiliul General, grupul PDL părăsise sala, ca urmare a deciziei majorității de a nu introduce pe buletinul de vot și o întrebare referitoare la demisia primarului general Sorin Oprescu. Consilierul PDL Lucian Iliescu a propus un amendament la proiectul privind referendumul, cerând să fie introdusă pe buletinul de vot și o a doua intrebare, privind demiterea Primarului General Sorin Oprescu, la care cetățenii să aleagă să răspundă "da" sau "nu".

Referendumul are ca scop determinarea Parlamentului să modifice legea privind eutanasierea câinilor maidanezi în conformitate cu dorința bucureștenilor, conform unui anunț făcut marți de Primarul general. Totuși, exista posibilitatea ca o lege privind eutanasierea să fie aprobată chiar săptămâna viitoare de aleșii țării, caz în care referendumul nu ar mai avea utilitate. Referitor la acest aspect, Oprescu a declarat vineri că va supune din nou votului CG dacă va mai avea sau nu loc referendumul, dar că, referendumul reprezintă o idee foarte bună pentru că este consultată voința populară.

Propunerea referendumului a venit de la edilul-șef al Capitalei după ce luni, 2 septembrie, un copil de 4 ani a murit sfâșiat de o haită de maidanezi sub ochii fratelui său de 6 ani. Micuții intraseră pe o proprietate privată neîngrădită din apropiere de Parcul Tei, unde maidanezii erau hrăniți.

Sondaj de ultimă oră: Câți dintre bucuresteni sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor . 

Oprescu la ședința CGMB: "Eu o să ajung în Rai!"

Etichete: Consiliul General, referendum, Sorin Oprescu

0/2 COMENTARII
Geo
07 sep 08:38
+0
VOTURI
-0
Nu mi-a placut niciodata acest specimen numit Oprescu,este plin de gargara in tot ceea ce spune,ne-a mintit in decursul anilor grosolan cu inceperea si finalizarea multor lucrari care ori nu au mai inceput (vezi pasaj subteran Chisinau) ori nu s-au terminat la data din contract (Pasaj Mihai Bravu,reabilitare pasaj subteran Mihai Bravu,B-dul Liviu Rebreanu etc) Ma intreb de unde atata simpatie din partea electoratului?Eu la referendum nu o sa ma prezint deoarece sta strict in atributiile de serviciu ale lui Oprescu in a lua o decizie in acest sens,din cate stiu eu nu imparte nici salariul si nici spagile luate cu niciun bucurestean deci sa -si faca treaba!
radu
06 sep 15:27
+0
VOTURI
-0
Oprescu a dat 10 milioane euro pentru pistele de biciclete care au fost declarate ilegale asa ca ce mai conteaza 1.5 milioane euro ...

Bine ca nu a avut bani sa stranga maidanezii de pe strazi, cu 300.000 euro ii strangea si eutanasia pe toti

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h