Proiectul turnurilor controversate de lângă Parcul Floreasca, pe agenda CGMB. Reacţia locuitorilorProiectul celor patru turnuri cu înălțimi de 15- 25 de etaje, de pe Calea Floreasca, este înscris pentru aprobare pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în şedinţa de joi, 28 aprilie. Planul Urbanistic Zonal, contestat de locuitorii din zonă, prevede construirea a patru turnuri cu 25, 20 și 15 etaje lângă Hala Ford.  

CGMB decide, joi, in cazul turnurilor controversate de 20 de etaje de langa Parcul Floreasca
CGMB decide, joi, în cazul turnurilor controversate de 20 de etaje de lângă Parcul Floreasca

Consiliul General al Municipiului București va discuta, joi, proiectul imobiliar de pe Calea Floreasca, de lângă Hala Ford, potrivit ordinii de zi.

Cetăţenii din Grupul Floreasca sunt nemulţumiţi de acest fapt şi invită oamenii, pe Facebook, să facă sesizări la instituţiile statului în acest sens.

"În România anului 2016, opinia cetățenilor NU CONTEAZĂ, este ceva simbolic in opinia autorităților. Deși peste 600 de oameni și-au exprimat opoziția împotriva proiectului de prelungire PUZ din Calea Floreasca 159-165 (Hala Ford), Consiliul General al Municipiului București pune în discuție prelungirea PUZ-ului în 28.04.2016, ignorând dorința cetatenilor din cartier. În plus, dezvoltatorul presează Primaria să obțină de urgență autorizația de construire. Haideți să le arătăm că trebuie să țină cont de cetățenii cartierului Floreascaa! (...)

Proiectul este într-o vadită discrepanță cu caracterul rezidențial al zonei, iar aprobarea acestuia duce la distrugerea iremediabilă a unui cartier. Proiectul NU ȚINE CONT de intersele comunității din această zonă. Realizarea sa ar duce la înrăutățirea condițiilor de viață și de confort, la creșterea traficului, a poluării (cu particule, praf, noxe), lipsa locurilor de parcare. Regimul de înalțime propus (105m), distanțele foarte mici între clădiri și față de limita parcelei, utilizările propuse sunt în contradicție vădită cu dispozițiile legale în materie de urbanism.", notează Grupul pe Facebook.

Reamintim că sute de persoane, locuitori ai cartierului Floreasca, au ieşit, la începutul lunii aprilie, în stradă, din cauza proiectului. 

Planul Urbanistic Zonal Calea Floreasca nr.159-165 a fost aprobat de consilierii generali pe 28 aprilie 2011, însă investitorul care a inițiat proiectul, SC Primaverii Gardens SRL, nu a facut nimic de atunci, iar documentația de urbanism expiră în acest an. Pentru a putea fi obținute autorizațiile și avizele necesare demarării proiectului, PUZ-ul trebuie prelungit. 

Planul Urbanistic Zonal prevede construirea a patru turnuri pe un teren de aproape 28.000 metri pătrați situat pe Calea Floreasca, la intersecția cu Bulevardul Mircea Eliade. Cea mai înaltă clădire va avea 25 de etaje, urmată de o clădire de 20 de etaje și doua de 15. Turnul cu 25 de etaje va fi unul de birouri, iar în celelalte trei vor fi amenajate locuințe. De asemenea, Hala Ford va fi restaurată, urmând să adăpostească un centru comercial cu dotari publice. 

În 2015, terenul de pe Calea Floreasca, dar și Hala Ford au fost cumpărate Globalworth, companie fondată şi controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. Noul proprietar va trebui să respecte prevederile PUZ-ul în dezvoltarea proiectului. Papalekas intenționează să construiască aici 600 de apartamente. Pe lângă Hala Ford, care ar putea găzdui restaurante sau chiar spaţii de birouri, vor fi construite trei blocuri de locuinţe cu un total de 600 de unităţi a căror suprafeţe vor varia între 100 mp şi 120 mp, iar preţul de vânzare va fi de 1.500 – 1.700 euro/mp. Costul de dezvoltare al întregului proiect se ridică la 140 mil. euro şi va fi construit în două etape.

În 2016, Globalworth intenţionează să demareze lucrările la partea comercială şi la prima clădire de locuinţe. 

Etichete: floreasca, Hala Ford, puz floreasca, turnuri Floreasca

0/4 COMENTARII
Mircea
26 Apr 19:37
+0
VOTURI
-0
Niste zgarie nori adevarati, nu niste blocuri de 25 de etaje, ar arata mult mai bine decat casutele saracacioase din Floreasca. Romanul nu vrea ca orasul sa arate ca metropolele dezvoltate ale lumii, el tine cu dintii de case care nu au nicio valoare arhitecturala, pastreaza adevarate maghernite, etc. Niste turnuri inalte nu ar face decat sa schimbe in bine tigania de pe Calea Floreasca. Fatadele coscovite ale caselor de acolo ( cu cateva exceptii ) fac strada sa arate ca aceea a unei localitati din provincie. Zona e oricum foarte aglomerata ca trafic, insa problema nu se rezolva interzicand constructiile, ci punand restrictii de parcare. In niciun oras dezvoltat nu refuza constructiile noi pt. ca atrag trafic. Traficul e benefic economiei. Daca nu vreti trafic, omorati oamenii, dati legi care sa interzica iesitul din casa, inchideti toate magazinele, mallurile. In felul asta nimeni nu va mai dori sa mearga nicaieri. Traficul e obsesia tembelului de Nicusor Dan, insa nu se rezolva stopand evolutia orasului.
yyyxxx
26 Apr 17:50
+0
VOTURI
-0
ideea e ca si puz-ul ala trebuie sa respecte niste legi nu se poate da puz la comanda pe orice aberatii vrea proprietarul cladirilor ca a dat tainul la consilieri. Altfel se vor construii turnuri si in parcuri, in zone de case, in zone de P+2 etc...
dan
26 Apr 15:12
+0
VOTURI
-0
PUZ-ul este aprobat de consilierii locali care sint oricum , numai de partea cetatenilor nu sint. Legea spune ca si turnul de linga Catedrala trebuie demolat..si..? Pe Papalekas il doare la bascheti de cei care locuiesc in zona.In mod normal nu ar trebui sa se construiasca asa ceva acolo.
gogu
26 Apr 14:27
+0
VOTURI
-0
Daca se construieste respectand PUZ-ul, cladirile pot avea si 50 de etaje. Nu trebuie construind in functie ce vrea un grup de cetateni, ci in functie de ceea ce permite legea. Asa e in tarile civilizate. Nu pot toti boii sa-si dea cu parerea, legiuitorul trebuie sa se pronunte. Daca parerea unor grupuri conteaza, pot sa vin si eu cu un grup care e de parere sa demoleze toate blocurile si casele din Floreasca si sa se construiasca acolo ferme de porci. De ce ? Fiindca asa vrea grupul nostru....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h