CGMB se întruneşte miercuri în vechiul sediu de pe Bulevardul ElisabetaConsiliul General al Municipiului Bucureşti se întruneşte, miercuri, în şedinţă extraordinară, în vechiul sediu din Bulevardul Elisabeta numărul 47. Lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii au durat 6 ani.

CGMB se intruneste miercuri in vechiul sediu de pe Bulevardul Elisabeta
CGMB se întruneşte miercuri în vechiul sediu de pe Bulevardul Elisabeta

Consolidarea sediului Primăriei a început în 2010, iar lucrările ar fi trebuit finalizate în 2013, bugetul necesar fiind majorat de mai multe ori.

În 2011, Primăria a reziliat contractul cu firma care se ocupa de lucrările de consolidare, pentru că aceasta nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile contractuale. Astfel, în 2012, un nou contract a fost încheiat cu o altă firmă de construcţii.

Deşi era în plan ca lucrările de reabilitare să fie gata în luna iunie a acestui an, primarul Gabriela Firea, anunţa atunci că la sfârşitul lunii august lucrările de construcţie ar trebui finalizate, pentru ca, începând cu luna octombrie, angajaţii primăriei să fie mutaţi şi să se înceapă munca efectivă.

Firea mai preciza că Primăria Capitalei nu va prelungi contractul de închiriere a sediului din Splaiul Independenţei, pentru că sunt costuri de 280.000 de euro pe lună, prea mari pentru bucureşteni, şi deja există un debit, deoarece chiria nu a mai fost achitată în ultimele cinci luni.

Potrivit Primăriei Capitalei, clădirea din Bulevardul Elisabeta este clasată în lista monumentelor istorice ca monument de arhitectură clasa A. Până în 2010, clădirea a găzduit sediul Primăriei Muncipiului Bucureşti, când a început proiectul de restaurare. Angajaţii primăriei s-au mutat atunci în clădirea de birouri din Splaiul Independenţei.

Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuţie depăşeşte 81 de milioane de lei.

Etichete: CGMB, Primăria Capitalei, şedinţa CGMB, sediu Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE