Cheloo, prins de anchetatori cu ajutorul unor poliţişti sub acoperire şi interceptări UPDATEOpt persoane au fost reţinute şi şase puse sub control judiciar, în total, în dosarul de trafic de droguri în care au fost făcute zece percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ialomiţa. Printre cei cercetaţi sub control judiciar se află şi solistul trupei Paraziţii, Ion Cătălin Ştefan, cunoscut drept Cheloo.

Cheloo, prins de anchetatori cu ajutorul unui ofiter sub acoperire si interceptari
Cheloo, prins de anchetatori cu ajutorul unui ofiţer sub acoperire şi interceptări
Foto: ziarulincomod.ro

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT Ploieşti au încheiat audierile în dosarul de trafic de droguri în noaptea de miercuri spre joi şi au dispus reţinerea a opt persoane şi cercetarea sub control judiciar a altor şase.

Printre persoanele puse sub control judiciar se află şi cântăreţul de muzică hip-hop Ion Cătălin Ştefan.

Cei opt reţinuţi în acest dosar urmează să fie prezentaţi, joi, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DIICOT Ploieşti au făcut, miercuri, zece percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ialomiţa, inclusiv la locuinţa cântăreţului Cheloo, într-un dosar privind infracţiuni de trafic de droguri, mai exact canabis.

În jurul orei 12.45, Cheloo a fost dus la sediul DIICOT Ploieşti, el fiind suspectat şi de consum de stupefiante, după ce la casa sa de vacanţă de lângă Breaza procurorii au descoperit câteva grame de canabis. Întrebat de jurnalişti dacă are ceva să îşi reproşeze, acesta a spus: "Multe!". De asemenea, întrebat cum se simte, Cheloo a răspuns: "Ca un lup între oi".

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că solistul trupei Paraziţii i-ar fi dat gratuit canabis, în câteva rânduri, unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al procurorilor DIICOT, potrivit documentelor de la dosarul de anchetă. Sursele citate au precizat că respectivele probe au fost analizate în laborator şi a rezultat că este vorba despre substanţă vegetală cu conţinut de tetrahidrocanabinol, respectiv canabis.

Alte peste 80 de persoane, între care foarte mulţi adolescenţi, au fost duşi de către jandarmi la DIICOT pentru a fi audiaţi în acest dosar. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre tineri consumatori de droguri din Bucureşti, dar şi din mai multe localităţi ale judeţului Prahova. Pe parcursul audierilor, părinţi şi rude ale unora dintre tinerii ridicaţi de către anchetatori s-au prezentat la sediul DIICOT.

Acuzaţiile de consum şi trafic de droguri, aduse de DIICOT rapperului Cheloo, se bazează şi pe informaţii primite de la poliţişti sub acoperire, care au participat la petreceri organizate de artist.

Cătălin Ștefan Ion, cunoscut publicului sub numele de scenă Cheloo, a ajuns, miercuri, în birourile anchetatorilor antidrog prahoveni ca fiind unul dinte cei opt membri ai unei grupări care-i "alimenta" cu "iarbă" pe amatorii de canabis. 

Miercuri dimineaţă, la locuinţa artistului au venit polițiști antidrog din cadrul IGP și procurori DIICOT, care au făcut percheziţii. Printre lucrurile acestuia au fost găsite și 15 grame de canabis, drog despre care acesta ar fi spus relaxat, conform unor surse judiciare citate de libertatea.ro, că sunt pentru consumul lui, nicidecum pentru vânzare.  "Da, sunt pentru mine. Eu le trag, nu le vând!", le-ar fi spus el anchetatorilor.

Polițiștii antidrog au verificat și alte 9 locuințe ale unor suspecţi din Prahova, București și Ilfov, bănuiţi că fac parte dintr-o grupare de opt traficanți de droguri.

Ancheta din acest caz a început acum doi ani, menţionează sursa citată. 

"Membrii grupării sunt supravegheați de peste doi ani, din 2014, când au fost infiltrați polițiști sub acoperire în anturajul lor. Agenții au participat la petreceri, la tranzacții, le-au adus clienți și au făcut cumpărări autorizate, înregistrate și raportate în fiecare etapă a misiunii. Există interceptări făcute de ofițeri specializați în culegerea de informații care au participat la această operațiune", au dezvăluit sursele judiciare. Etichete: Cheloo, Cheloo droguri, droguri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE