Chiliman e pregătit să înfrunte zăpezilePrimarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a verificat joi echipamentele de intervenţie pentru îndepărtarea zăpezii şi a poleiului aflate la autobaza companiei Romprest, prestatorul serviciilor de salubritate şi deszăpezire în Sectorul 1. “Avem peste 70 de utilaje de deszăpezire dotate cu echipamente de ultimă generaţie, pregătite să întâmpine prima zăpadă din acest an. În plus, toate stocurile de combustibil şi material antiderapant sunt asigurate din timp, iar fiecare director ştie foarte bine ce are de făcut în sezonul rece, tocmai pentru a elimina des-întâlnitul termen „luat prin surprindere”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se va interveni cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri. Pentru a uşura operaţiunea de deszăpezire, Poliţia Locală - care a preluat de anul acesta şi atribuţii de ordine şi siguranţă publică - va acorda asistenţă echipelor de intervenţie. În caz de ninsoare puternică, Poliţia va închide temporar arterele afectate de ninsoare şi va interzice circulaţia pe timpul nopţii a autovehiculelor pentru a facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, maşinile parcate neregulamentar care blochează operaţiunea de deszăpezire vor fi ridicate.

Imediat ce va începe ninsoarea, utilajele de deszăpezire vor interveni simultan în cele 11 cartiere din Sectorul 1: Băneasa, Bucureştii Noi - Chitila - Dămăroaia, Pajura, Gara de Nord - Nicolae Titulescu, Dorobanţi - Floreasca, Calea Griviţei, 1 Mai - Domenii, Aviatorilor, Aviaţiei, Zona Centrală, Străuleşti - Vatra Nouă.

În fiecare din aceste zone vor fi amenajate puncte fixe de intervenţie rapidă formate din utilaje, care vor fi pregătite să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde sunt repartizate. Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren.

Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2011 şi se va încheia la data de 15 martie 2012. În funcţie de condiţiile meteo, intervalul se poate restrânge sau extinde.

Etichete: deszăpezire, pluguri, politia locala, Sectorul 1

0/0 COMENTARII
Deea
03 Nov 23:23
+0
VOTURI
-0

Ca intotdeauna Chiliman este primul! Bravo lui! Sectorul 1 va avea strazi bune si iarna ,ceilalti primari ar trebui sa ii urmeze exemplul.

Gherghita
04 Nov 11:28
+0
VOTURI
-0

Mai bine Chiliman s-ar mai restrange de la spaga si nu ar mai scoate pe banda autorizatii de constructii pentru blocuri de cate 7 etaje in zone de case cu 1 etaj. Sa vina cei de Inspectia in Constructii sa vada ce mastodonti s-au constuit pe stradutele din jurul pietii 16 februarie.

Altfel, cu cat dezapezesti mai mult, cu atat ai spaga mai mare. Cred ca iarna asta cu foamea pentru bani de alegeri o sa fie curat ca in palma

pepsi
03 Nov 14:55
+0
VOTURI
-0

Perfect! Asa se face treaba in sectorul 1. Tot timpul au fost pregatiti si tot timpul au avut rezultate bune , fie ca e vorba despre dezapezirea arterelor , fie ca au dus la bun sfarsit proiectele incepute.

Ioana Alexandra Ghinda
03 Nov 13:33
+0
VOTURI
-0

Chiar daca Judecatoria Bucuresti a anulat contractele de salubrizare, in Sectorul 1 inca se face treaba. Sper, totusi, ca cei de la Romprest vor asigura serviciile de salubrizare in continuare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE