Chiliman îl acuză pe Antonescu de intrigi şi cuţite înfipte în spate. Ia în considerare demisia din PNLPrimarul Chiliman se declara, principial, impotriva alegerii primarilor intr-un singur tur
Primarul Chiliman se declară, principial, împotriva alegerii primarilor într-un singur tur

Primarul sectorului 1 a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se gândeşte dacă să demisioneze din partid, o decizie greu de luat după 23 de ani. Chiliman spune că decizia luată de Antonescu luni, de a-l îndepărta de la conducerea PNL Bucureşti şi de a schimba conducerea la sectoarele 2 şi 4  nu face decât să aducă servicii puterii: "Poate să aştepte mulţumiri de la Udrea" - a spus primarul liberal.

"Înainte de a fi un om al vorbelor, am fost şi sunt un om al faptelor.Pe acest temei, în ultimii opt ani, de când bucureştenii m-au investit cu încrederea lor, am făcut mai multă administraţie şi mai puţină politică. Îmi încep ziua de muncă cu gândul la problemele cetăţenilor din sectorul 1 şi mai puţin la de partid. Oamenii s-au săturat de politicianism, de vorbe frumoase şi multe, dar goale. S-au săturat de traseismul politic. Am construit în ultimii trei ani, de când sunt preşedinte al PNL Bucureşti cea mai puternică filială PNL din ţară, fără a accepta cel mai mic compromis cu actuala putere. Azi, PNL e pe primul loc în opţiunile buc. cu peste 33% din intenţiile de vot, tocmai pentru că am înţeles ce vor oamenii de la noi. Mi-aş fi dorit ca acest lucru să fie înţeles şi de preşedintele Crin Antonescu. Propunerea de azi privind demiterea mea şi a colegilor de la sectoarele 2 şi 4 face parte din categoria deciziilor politicianiste care ne plasează complet paralel cu dorinţele cetăţenilor. Cu două luni înainte de alegerile locale, bucureştenii aşteaptă un program pentru guvernarea Capitalei, candidaţi, să ne unim forţele. Noi le oferim un scandal intern, execuţii de partid, cuţite înfipte pe la spate, distrugând cea mai puternică filială PNL. Decizia de azi e comică pentru unii, căci nu are bază statutară sau legală. Aţi observat că preşedintele Antonescu, un orator excelent altfel, nu a furnizat nicio explicaţie raţională pentru acest fapt, pentru simplul fapt că nu o are. Iau declaraţia sa că am fost demis ca să mă pot ocupa de campania electorală pentru Sectorul 1 ca pe o glumă. Îi atrag atenţia că mă pot ocupa şi de campania mea, şi de a partidului, şi eventual şi de a sa, cum m-am ocupat la alegerile legislative, când a fost ales într-un colegiul din Sectorul 1. Această decizie face un serviciu neaşteptat actualei puteri, cu care suntem în război pe stradă cu actuala putere. Iar în stradă, dle Antonescu, e mai greu decât la talk-show-uri." - a spus Andrei Chiliman, menţionând incidentul din Sectorul 2, unde un cort PNL a fost dărâmat cu scandal de poliţia locală.

"Astăzi, pentru prima dată, iau în considerare foarte serios demisia din PNL. E o decizie foarte grea, pentru că sunt membru al acestui partid de 23 de ani. Mă doare să văd un preşedinte al partidului care pune mai mare preţ pe vorbe şi intrigi. Înainte de a-i fi dator lui Crin Antonescu le sunt dator cetăţenilor din Sectorul 1 şi membrilor PNL Bucureşti, celor pe care i-am găsit în sediul PNL în 28 decembrie 1989 când m-am înscris în PNL, lui Radu Câmpeanu şi Mircea Ionescu Quintus, de la care am învăţat ce înseamnă să faci politică şi care m-au susţinut şi azi prin votul lor. Și lui Călin Popescu Tăriceanu, cu care aproape m-am înscris în acelaşi timp în partid. Mă adresez membrilor PNL: nu îmi voi murdări numele prin traseism politic." -  a mai spus liberalul.

Crin Antonescu a declarat, ulterior, că aşteaptă decizia lui Chiliman privind demisia în două zile. Primarul Sectorului 1 a spus însă că preşedintele partidului nu are cum să îl constrângă în acest sens şi se va gândi atât timp cât va fi nevoie.

Etichete: antonescu, Chiliman, promo, Sectorul 1

0/0 COMENTARII
emilian
09 apr 19:38
+0
VOTURI
-0

aparent antonescu se comporta ca o muiere rasfatata...prea multe toane pentru un presedinte de partid... pe de alta parte, nici chiliman nu m-a convins ca stie sa administreze un sector. oricum, munca e mult mai facila atunci cat ai un buget cat casa. piedone la sectorul 4 a realizat mai multe pe un buget marunt...alegatorii se ghideaza in functie de proiectele care chiar au fost facute cu cap si au contat. chiliman nu ne-a surprins, piedone da.

Ioana Alexandra Ghinda
09 apr 19:09
+0
VOTURI
-0

Antonescu a facut doar rau PNL-ului. Niciodata un liberal nu s-ar alia cu fostii comunisti si pe deasupra niciodata nu ar elibera din functie omul care a ridicat Organizatia de la Bucuresti.

fsads
10 apr 09:59
+0
VOTURI
-0

Stiu cu Basescu si PDL care nu sunt din aceeasi familie fesenista sunt toti anticomunisti la 20 de ani de la caderea regimului desi cam majoritatea aveau carnet rosu toti de dreapta...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h