Chiliman, nou atac la Antonescu: Riscă să transforme PNL în cel mai anti-occidental partidAndrei Chiliman lansează un nou atac la adresa lui Crin Antonescu, catalogându-l drept "trădător" al propriilor convingeri politice. Într-un interviu acordat Hotnews, primarul Sectorului 1 afirmă că preşedintele PNL riscă să transforme partidul în cel mai anti-occidentală formaţiune politică din România.

Andrei Chiliman
Andrei Chiliman
Foto: ghimpele.ro

"I-am adresat o scrisoare deschisă astă-vară interimarului Daniel Chiţoiu, în care îi ceream să răspundă public la câteva întrebări esenţiale pentru linia politică a PNL: dacă desfiinţam Curtea Constitutionala, ANI, DNA-ul şi alte instituţii fundamentale ale statului de drept, chestiune care ne arunca, de facto, în spatiul ex-sovietic, sau ramanem fideli principiilor si valorilor noastre, pentru care şi eu am intrat în politică, care, aplicate, inseamna o Românie a statului de drept, liberă şi capitalistă. Într-un cuvant, occidentală. Încă aştept răspuns la aceste întrebări, de data aceasta de la Crin Antonescu. Pentru că, din punct de vedere cronologic, el este succesorul lui Daniel Chiţoiu în fruntea PNL. Prin această scrisoare, pretinde domnul Antonescu, eu aş fi tradat PNL. Or, singurul "trădător" din această afacere este chiar domnia sa, care şi-a "trădat", în acest mod, adevaratele convingeri politice. Daca va merge pe linia acestor convingeri ale lui Crin Antonescu, PNL riscă să se transforme în partidul cel mai anti-occidental din România. Ar fi o tragedie", a declarat Andrei Chiliman.

Primarul Sectorului 1 spune că nu va pleca sub nicio formă din PNL, decât în cazul în care va fi demis. Întrebat dacă se aşteaptă la o excludere în viitorul apropiat, Chiliman a răspuns că sub preşedinţia lui Crin Antonescu, statutul PNL a devenit o simplă bucată de hârtie.

"Cred ca domnul Antonescu a produs suficient de multe probe că, pentru domnia sa, politica se rezuma la bătălia lui oarbă pentru putere. O bătălie în care foloseşte orice mijloace, de la vorbele bine ambalate, dar goale de conţinut, până la călcarea în picioare a normelor statutare, a regulilor nescrise ale onoarei şi ale bunului-simt, în general. Din păcate, sub preşedinţia Antonescu, Statutul Partidului National Liberal a ajuns o simplă bucată de hârtie, de care se ţine seama doar atunci cand ii convine liderului", a precizat edilul Sectorului 1, scrie rtv.net.

Etichete: Andrei Chiliman, Chiliman, Crin Antonescu, PNL, primar Sector 1, Sectorul 1

0/4 COMENTARII
boris
11 ian 00:02
+0
VOTURI
-0
Daca toti liberalii i-ar urma exemplul lui Andrei Chiliman, si anume sa spuna ceea ce gandesc, PNL ar fi un partid mult mai mare si important decat acum.
Teo
10 ian 23:53
+0
VOTURI
-0
Doar spunand ceea ce gandesti, poti schimba ceva, iar Chiliman asta incearca , sa trezeasca liberalii adevarati la realitate si lupta pentru PNL, pentru ca acest partid sa nu-si piarda identitatea.
oana86
10 ian 13:39
+0
VOTURI
-0
Ma intreb cand vor rabufni si ceilalti liberali, aici nu ma refer la Becali. Antonescu stie ca nu mai are mult la conducerea PNL.
Elena Soare
10 ian 11:30
+0
VOTURI
-0
Chiliman da inca o data dovada de coloana vertebrala. Sa speram ca nu se va ajunge la indepartarea ultimilor liberali autentici. Sub conducerea lui Antonescu PNL s-a transfomat intr-un fel de Partidul Poporului - Crin Antonescu. Nu pentru asta au luptat oamenii in 89, nu pentru asta au votat romanii asa masiv in favoarea demiterii lui Basescu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE