Chinezii investesc în BUCUREŞTI. Ce vor să construiască în CapitalăCompanii din China vor investi peste 100 milioane de euro și aproape 18 milioane de dolari în patru noi proiecte în România, printre care se numără o fabrică de componente auto la Brașov, un complex imobiliar în Capitală și un parc solar.

Chinezii investesc in Bucuresti
Chinezii investesc în Bucureşti

Acordurile de colaborare pentru aceste proiecte au fost semnate zilele trecute, cu prilejul participării vicepremierului Costin Borc la cea de-a doua ediție a Reuniunii ministeriale pentru promovare economică și comercială dintre China și Țările Europei Centrale și de Est, organizată, între 7-9 iunie, la Ningbo, în China, scrie profit.ro.

Potrivit Ministerului Economiei, oamenii de afaceri chinezi vor investi 45 milioane de euro în construcția unei fabrici de componente auto, la Brașov, și vor mai dezvolta un proiect în domeniul ornamentelor auto, care va presupune o investiție în valoare de 17,6 milioane de dolari.

Investitori din China vor aloca, totodată, 33 milioane de euro pentru construcția, în România, a unei centrale solare de 20 MW.

Un alt proiect important, în valoare de 23 milioane euro, va consta în dezvoltarea unor complexe imobiliare în zona Bucureștiului.

În cadrul summitului, a avut loc o întrevedere a delegației române cu ministrul chinez al Comerțului, Gao Hucheng, iar discuțiile s-au axat pe importanța investițiilor chineze în România.

"Guvernul susține toate companiile chineze care doresc să dezvolte proiecte de infrastructură feroviară, proiecte energetice sau de turism în România. Ceea ce ne dorim de la statul român este o mai bună coordonare pe aceste proiecte, ținând cont că anumite companii au semnat deja acorduri de investiții", a spus ministrul chinez.

Companii din China sunt implicate deja în proiecte energetice la centrala Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, și în proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Nici investițiile imobiliare nu sunt o noutate pentru proiectele companiilor din China în România, un astfel de complex imobiliar fiind dezvoltat, cu capital chinezesc, în Craiova.

Etichete: China, companii chineze, investiţii Bucureşti, investitii china, investitii china in bucuresti

0/1 COMENTARII
eugen serban
12 Jun 19:05
+0
VOTURI
-0
Ma bucur ca vin prieteni nostri chineji si reiau legaturile de prietenie cu poporul roman,oameni hotari,oameni cu spirit de initiativa si organizare care stiu de untde trebuie pornit si cand trebuie terminat,nici intr-un caz idei capitaliste de prost augur,ceea ce n-ea fost dat sa avem parte de 27 de ani,de la lovitura de stat,bravo prieteni chinezi,spor la munca

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE