Chioşcurile ilegale din Sectorul 4 vor fi demolateChioscurile ilegale din Sectorul 4 al Capitalei vor fi demolate joi
Chioșcurile ilegale din Sectorul 4 al Capitalei vor fi demolate joi

După cum susţin reprezentanţii administraţiei locale, costurile aferente demolărilor vor fi imputate proprietarilor de tonete amplasate ilegal pe domeniul public. Primăria Sectorului 4 a anunţat că, în total, intenţionează să fie dărâme 42 de construcţii provizorii de tip chioşc.

"Aceşti agenţi economici aflaţi în ilegalitate au văduvit bugetul local al Sectorului 4, sustrăgându-se de la plata taxelor de ocupare a domeniului public, fără a mai discuta de aroganţa cu care au încercat să îi sfideze pe inspectorii aflaţi în control, refuzând să prezinte documentele sau neprezentându-se la sediul Instituţiei, pentru a demara demersuri de intrare în legalitate", a declarat primarul Cristian Popescu Piedone care a adăugat că acţiunile de verificare vor continua şi în perioada următoare.

Potrivit datelor statistice centralizate de administraţia locală, pe raza Sectorului 4, aproape o treime dintre comercianţii de la chioşcuri funcţionează fără autorizaţie, iar 33% au autorizaţia de funcţionare expirată.

"De asemenea, unii dintre agenţii economici şi-au încetat activitatea sau au închiriat punctele de lucru altor proprietari, care nu s-au mai prezentat la Primăria Sectorului 4 pentru a întocmi documentaţia necesară schimbării proprietarilor. În consecinţă, proprietarii chioşcurilor au fost somaţi prin afişarea la punctele de lucru ca, în termen de 72 de ore, să treacă la dezafectarea respectivelor construcţii, în care îşi desfăşurau activitatea fără întrunirea condiţiilor legale",  au explicat oficialii Primăriei Sectorului 4.

Acţiunea de inventariere a construcţiilor amplasate pe domeniul public a fost demarată de Direcţia Inspecţie şi Control şi Compartimentul Corpului de Control al Primarului în luna februarie 2011.

Etichete: autorizaţie, chioşcuri, domeniul public, ilegal, Sectorul 4

0/0 COMENTARII
Ioana Alexandra Ghinda
31 mar 13:18
+0
VOTURI
-0

Felicitari Piedone, demonstrezi inca o data ca primariile de sector isi fac datoria, in timp ce CGMB impreuna cu primaria capitalei se gandesc cum sa fure mai mult. Cea mai buna solutie acum este referendumul, hai sa strangem semnaturi.

Rusoiu Catalin
31 mar 12:34
+0
VOTURI
-0

Foarte bine!La toate trecerile, la toate colturile, pe toate trotuarele numai chioscuri amplasate aiurea....nici nu mai ai loc sa mergi ca dai de ei!Da' primaria generala ce afce?De ce nu ia masuri ca se bat cu pumnul in piept ca or sa ia masuri de cand era Basescu primar general....dar se pare ca doar atat stie primaria generala, sa promita si atat!Noroc cu primarii de sector ca mai fac cate ceva!

Motocea Valentin
30 mar 19:53
+0
VOTURI
-0

Dar piata castanilor sau cum ii zice de langa Sun Plaza cand va fi demolata???

manea
30 mar 19:29
+0
VOTURI
-0

ce satisfacut o mai fi si piedone ca i-a prins pe nemernici :)...nu inteleg de ce aceasta actiune nu a fost efectuata mai din timp...oare primaria deabea acum a inceput sa-si faca treaba sau cum?..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h