Cinci bărbaţi, prinşi de poliţişti după ce au furat ţigări şi băuturi alcoolice dintr-un magazinCinci bărbaţi au fost prinşi de poliţişti după ce au furat 250 de pachete de ţigări şi băuturi alcoolice. Valoarea prejudiciului în acest caz se ridică la aproximativ 5.000 lei.

Perchezitii la hotii de masini din Bucuresti si alte trei judete, miercuri
Percheziţii la hoţii de maşini din Bucureşti şi alte trei judeţe, miercuri
Foto: alba4all.ro

Duminică, 29 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 46 de ani, imediat după săvârşirea unui furt dintr-o societate comercială din Sectorul 1.

În perioada 9 – 29 martie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie au documentat activitatea unui grup format din cinci bărbaţi, specializat în comiterea de furturi din societăţi comerciale.

Astfel, la data de 29 martie a.c., în jurul orei 00.30, cei în cauză au fost observaţi în timp ce au forţat uşa de acces într-un magazin alimentar-mixt, după care s-au ascuns într-o parcare din apropiere. Ulterior, au pătruns în interiorul societăţii comerciale, de unde au ieşit cu două genţi din material textil, pline cu bunuri sustrase, pe care le-au introdus în portbagajul autoturismului cu care se deplasau. La scurt timp aceştia au fost blocaţi în trafic şi imobilizaţi de poliţişti.

"În urma efectuării controlului autoturismului, au fost găsite cele două genţi, în care se aflau peste 5.000 de ţigarete, de diferite mărci şi mai multe sticle cu băuturi alcoolice, prejudiciul cauzat, de aproximativ 5.000 de lei, fiind recuperat integral şi restituit persoanei în drept.

De asemenea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, unde au fost găsite şi ridicate mai multe ţigarete, cafea şi două telefoane mobile, despre care există date că provin din săvârşirea de infracţiuni.

Ca urmare a extinderii cercetărilor, în sarcina bănuiţilor au fost reţinute alte şase fapte de furt din societăţi comerciale, săvârşite în cursul lunii martie a.c., prejudiciul total fiind estimat la 34.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – sector 1 şi Secţiei 3 Poliţie, precum şi de suportul de specialitate al D.O.S. – I.G.P.R.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, cu cei în cauză în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Etichete: bauturi alcoolice, furt, hoţi, magazin, poliţişti, Sectorul 1, tigari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE