Incidente TAROM: O cursă a decolat cu ÎNTÂRZIERE, alta a fost ANULATĂ. Care este explicaţiaCursa Tarom Bucureşti-Iaşi care urma să decoleze, vineri, la ora 17.20 de pe Aeroportul Otopeni, a fost anulată, potrivit programului de zboruri afișat pe site-ul Companiei Naționale Aeroporturi București. Unul dintre pasageri susţine că reprezentanţii companiei nu au oferit nicio explicaţie pentru acest fapt. În total, ultimele 24 de ore, cinci curse ale companiei Tarom au fost amânate sau au ratat decolarea din cauza unor probleme tehnice.

O aeronava TAROM a ratat decolarea de pe Aeroportul Otopeni
O aeronavă TAROM a ratat decolarea de pe Aeroportul Otopeni

UPDATE: Tarom a explicat motivul pentru care au avut loc mai multe incidente în ultimele zile. Astfel, flota TAROM are cu un avion mai puţin. Deficitul înregistrat de companie a dus la anularea unei curse interne, vineri, şi la întârzieri de zboruri. Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o anchetă.

"Astăzi, 14.10.2017 (n.r. - ieri), ca urmare a introducerii unei aeronave în control, programul zborurilor TAROM a fost afectat. O aeronavă ATR-72 a companiei TAROM se află în continuare în control, după ce ieri a revenit la sol la 15 minute după decolare. Până la aflarea cauzei şi remedierea situaţiei, aeronava este scoasă din programul de zbor.

Din acest motiv, orarul de zbor s-a decalat şi au fost generate întârzieri de maxim 2 ore şi anularea unei curse. Cursa TAROM, RO 707/8 Bucureşti - Iaşi a fost anulată, pasagerilor urmând a li se oferi asistenţă din partea companiei, conform reglementărilor interne şi internationale. Aceştia au fost reprogramaţi pe următoarea cursă TAROM spre Iaşi din această seară. Compania TAROM îşi cere scuze şi pe această cale clienţilor săi şi le transmite că siguranţa zborurilor rămâne prioritară", a transmis TAROM într-un comunicat de presă remis vineri.

Cursa Tarom Bucureşti-Iaşi care urma să decoleze, vineri, la ora 17.20 de pe Aeroportul Otopeni, a fost anulată, potrivit programului de zboruri afișat pe site-ul Companiei Naționale Aeroporturi București. Unul dintre pasageri susţine că reprezentanţii companiei nu au oferit nicio explicaţie pentru acest fapt.

Tot vineri, cursa companiei Tarom București - Munchen a decolat cu o întârziere de o oră și douăzeci de minute. Aeronava era programată să decoleze la ora 17,10, însă a zburat de pe Otopeni la 18.30.

De asemenea, vineri, aeronava Tarom cu destinația Timișoara, prevăzută să decoleze la ora 12:40, cu 57 de pasageri la bord, a zburat cu o întârziere de o oră și cincizeci de minute din cauza defectării unui difuzor de la bordul aeronavei.

Problemele la cele trei zboruri de vineri ale companiei Tarom, vin după ce joi, alte două curse ale compania Tarom au fost anulate sau întârziate. Detalii, aici.

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o investigație în cazul cursei Tarom București - Iași, care urma să plece de pe aeroportul Otopeni joi, la ora 20,35, și a ratat decolarea, a declarat, vineri, directorul general al agenției, Nicolae Stoica.

"Au fost mai multe decolări și întoarceri, însă noi investigăm doar cazul TAROM București — Iași. Este vorba despre o investigație și nu o anchetă, pentru că ancheta presupune găsirea vinovaților, iar noi vrem să ne dăm seama de ce s-a ratat decolarea. În cadrul investigației avem în vedere mai multe componente: și procedurile de pe aeroportul Otopeni și cum a acționat pilotul, deci nu e doar TAROM", a precizat șeful CIAS.

Nicolae Stoica a ținut să sublinieze că pasagerii TAROM pot călători în siguranță, existând foarte multe cazuri de întreruperi de decolări sau ratări ale aterizării, care nu intră în sfera evenimentelor ce se investighează.

Etichete: Aeroportul Henri Coandă, incidente aeroport, incidente tarom, Otopeni, tarom

0/1 COMENTARII
DKU
15 Oct 08:19
+0
VOTURI
-0
Fac si astia o greva subtila, sau cum?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE