Cinci mari proiecte noi în Sectorul 2: de la drifturi și baschet la servicii de paliație GRATUITELocuitorii Sectorului 2 vor putea beneficia de avantajele a cinci noi proiecte finanțate de administrația locală. Acestea sunt menite să încurajeze mișcarea în aer liber și sportul, dar și să reunească tinerii pasionați de drifturi auto. De asemenea, persoanele vulnerabile vor putea beneficia GRATUIT de servicii de paliație, în cadrul unui alt proiect, în timp ce elevii și tinerii din sector vor fi învățați ce înseamnă patriotismul, precum și însemnătatea Centenarului Marii Uniri, printr-un proiect inedit. 

Cinci mari proiecte noi in Sectorul 2: de la drifturi si baschet la servicii de paliatie GRATUITE
Cinci mari proiecte noi în Sectorul 2: de la drifturi și baschet la servicii de paliație GRATUITE

Primăria Sectorului 2 vrea să implementeze cinci noi proiecte care să schimbe în bine viața locuitorilor din sector. Astfel, administrația locală a aprobat finanțarea necesară pentru derularea acestor proiecte, suma totală solicitată fiind de aproximativ 300.000 lei. 

B365.ro vă prezintă mai jos câteva detalii despre fiecare proiect, așa cum a fost el aprobat de Consiliul Local Sector 2:

Proiectul Model de Viață "Sfinții Brâncoveni" - suma solicitată pentru finanțare 50.504 lei va fi dezvoltat de Parohia Icoanei împreună cu copiii de la Școala Centrală și alte două unități de învățământ din Pantelimon și Colentina. Astfel copiii vor cunoaște viața sfinților Brâncoveni, vor afla despre realizările culturale ale acestora și despre patriotismul lor, având ocazia să realizeze diverse picturi sau desene, să participe la concursuri și spectacole prin care să își pună în evidență talentul și cunoștințele dobândite, se specifică în expunerea de motive care a stat la baza proiectului aprobat de Consiliul Local Sector 2.

Proiectul privind asigurarea accesului locuitorilor Sectorului 2 la servicii specializate de paliație - finanțare solicitată de Fundația HOSPICE Casa Speranței 36.600 lei. Proiectul presupune colaborarea între Fundație și Primăria Sectorului 2 pentru asigurarea serviciilor de îngrijire paliativă a persoanelor domiciliate în acest sector care au nevoie de astfel de servicii. 

Proiectul FIBA 3X3 Europe Cup este o competiție internațională de prim rând, în cadrul sportului baschet și a noii discipline olimpice baschet 3X3. La competiție vor participa cele mai bune 24 echipe naționale de baschet din Europa (12 echipe de feminin și 12 echipe de masculin). Proiectul FIBA 3X3 Europe Cup are ca scop promovarea municipiului București, respectiv a Sectorului 2 care va fi gazda unor importante evenimente internaționale. De asemenea, cetățenii Sectorului 2 vor avea șansa de a urmări la fața locului cei mai buni sportivi din Europa la baschetul 3X3. 

Proiectul RODRIFT GAMES  - Sportivitate, Siguranță Rutieră și Fair-Play beneficiază de finanțare de 99.000 lei și urmărește să educe publicul în ceea ce privește riscul conducerii agresive în trafic și atragerea tinerilor teribiliști către sport, pentru a-și etala talentul automobilistic ăntr-un cadru legal, unde siguranța este pe primul plan. Scopul proiectului este acela de a atrage tinerii din zona de amatorism către zona de profesionalism și performanță, de siguranță, sportivitate și fair-play.

Proiectul "100 de ani de istorie în cuvinte și imagini" beneficiază de finanțare nerambursabilă de aprox. 55.000 lei prin Biserica Icoanei care ăși propune să aducă în atenția locuitorilor Sectorului 2 însemnătatea Marii Uniri. "Dorim să conștientizăm tinerii în legătură cu însemnătatea actului istoric al Marii Uniri de la 1918, Războiul pentru Întregirea Neamului, cunoașterea adevăratei istorii a României, utilizând în acest scop metode moderne, diseminarea informațiilor folosind logistică adecvată, organizând evenimente de înaltă ținută culturală cu implicarea zonelor de la periferia Sectorului 2", se menționează în expunerea de motive aferentă proiectului aprobat de Consiliul Local Sector 2. 

"Toate aceste proiecte au fost declarate admise spre finanțare în urma selecției publice de proiecte derulate în baza Legii 350/2005. În acest an, Primăria Sectorului 2 a alocat suma totală de 800.000 de lei pentru ONG-urile care propun proiecte pentru activități nonprofit în domeniile mediu şi educație în condițiile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. 

CITEȘTE ȘI Proiecte pentru educaţie şi mediu, în valoare de 800.000 lei, finanţate de Primăria Sectorului 2

Suma de 800.000 lei alocată de la bugetul local al Primăriei Sectorului 2, a fost defalcată pentru finanţarea unor proiecte ce propun:

· 400.000 lei pentru educaţie, prin promovarea creativității și a simțului artistic în rândul elevilor din unitățile de învățământ din sectorul 2;

· 400.000 lei pentru mediu, prin conștientizarea cetățenilor cu privire la problemele de mediu și importanța implicării active în păstrarea unui ambient prietenos.

Etichete: 100 de ani de istorie, biserica icoanei, centenar marea unire, drifturi auto, FIBA 3X3, finantare proiecte pe 350, mugur mihai toader, primaria sector 2, rodrift games, Sectorul 2, servicii paliatie, sfintii brancoveni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE