Cinci motive pentru care fierul de călcat este în continuare mai bun decât o stație de călcatCând vine vorba de cel mai bun produs pentru călcatul hainelor, de câțiva ani încoace, răspunsul nu mai este unul singur: fierul de călcat. Asta pentru că apariția stațiilor de călcat a complicat alegerea. Produse destul de diferite, dar în același timp funcționând pe același principiu, fiarele de călcat și stațiile de călcat au ajuns să se ”canibalizeze” în preferințele utilizatorilor. Dar care dintre ele este o alegere mai bună? Răspunsul depinde de mai mulți factori, de la bugetul alocat cumpărării unui astfel de produs până la performanța cerută de la acesta și la modul de utilizare al fiecăruia dintre ele.

Fier de calcat
Fier de calcat

Pentru foarte multă lume, însă, fierul de călcat rămâne principala alegere când vine vorba de călcatul hainelor. Motivele sunt mai multe, iar mai jos vom încerca să trecem în revistă câteva dintre ele. 

1. Este sensibil mai ieftin 

Prețul unui fier de călcat clasic este mult mai redus decât al unei stații de călcat, iar ăsta este un factor destul de important în luarea deciziei de cumpărare pentru foarte multă lume. În plus, diferența uriașă de preț este nejustificată în raport cu performanțele ambelor aparate folosite pentru călcarea hainelor. 

2. Este mai ușor și mai mobil 

Deși e adevărat că dacă luăm în calcul doar partea folosită efectiv la călcat, respectiv partea care ia contact cu hainele, fierul stației de călcat este mai ușor, fiind în fapt un fier clasic de călcat căruia îi lipsește rezervorul, atunci când vine vorba de greutatea întregului ansamblu, fierul de călcat ”bate” stația de călcat, fiind mult mai ușor și mai mobil. 

O stație de călcat e grea și voluminoasă, de cele mai multe ori atribuindu-i-se un loc fix sau fiind depozitată în apropierea zonei pentru călcat. Greutatea medie a unei stații este de aproximativ 3-4 kilograme, unele modele putând ajunge până la 6-7 kilograme. Fierul de călcat cântărește între 1 și 2 kilograme. 

3. Durează mai puțin să fie pus în funcțiune 

O stație de călcat se ”încălzește” și se ”încinge” mai greu pentru a putea fi pusă în funcțiune, în timp ce fierul de călcat este gata în mai puțin timp de treabă. Dacă obișnuiești să calci haine în fiecare zi, dimineața, în grabă, atunci fierul de călcat simplu ar putea fi mai potrivit pentru tine. 

4. Consumă mai puțină energie 

Aparatele pentru călcat haine au puteri diferite, deci și consumuri diferite. Din acest motiv, o stație de călcat, fiind mai puternică, consumă sensibil mai mult curent electric decât un fier de călcat obișnuit. Dacă nu ai de călcat ”munți” de haine, fierul de călcat este și varianta mai economică pe termen lung, nu doar la cumpărare. 

5. Mai ușor de depozitat 

Când nu este folosit, un fier de călcat, grație dimensiunilor mai reduse, este mai ușor de depozitat. O stație de călcat, dat fiind că este destul de voluminoasă și de grea, își găsește cu greu un loc de depozitare potrivit. Avantaj fierul.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE