Demisii în masă la Spitalul Floreasca din cauza noului manager. 17 medici au plecatUn număr de 17 medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Floreasca şi-au anunţat demisiile, miercuri, ei reclamând activitatea managerului Sorin Păun. Doctorii se plâng de modul în care acesta gestioneză activitatea unităţii medicale, ei reclamând inclusiv faptul că refuză să semneze pentru achiziţia de noi medicamente, în condiţiile în care stocul este epuizat, iar unii dintre medici au ajuns să cumpere "medicamente banale, care pot fi cumpărate de la farmacie".

Spitalul Floreasca
Spitalul Floreasca

Demisionarii spun că această situaţie a apărut de aproximativ două-trei luni şi, deşi a fost informat şi Ministerul Sănătăţii şi s-au găsit soluţii, au apărut alte probleme, în sensul că au dispărut alte medicamente sau s-au făcut achiziţii de aparatură nouă care apoi a fost retrasă, spunându-li-se că au tot ce le trebuie la UPU, scrie Mediafax.

17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun.

"Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică şi modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Opriţa.

Medicii demisionari au explicat, în faţa spitalului, că au ajuns la acest protest "extrem" din cauza managementului defectuos, care se răsfrânge asupra actului medical. Potrivit medicilor care au demisionat deja, şi alţi colegi de-ai lor urmează să îşi depună demisiile.

"Managerul a refuzat să semneze pentru achiziţionarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni şi dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte", a spus un alt medic.

"Din punctul nostru de vedere, peste două săptămâni SMURD Bucureşti se închide. Nu doar UPU SMURD Floreasca! Închidem avion SMURD, elicopter SMURD Bucureşti, maşinile cu medic, nu va mai exista dispecerat pe Bucureşti, care efectuează dispecerizarea şi pe toată regiunea de sud a ţării", a spus un alt medic demisionar.

Întrebaţi cum s-au descurcat în lipsă de resurse, doctorii spun că s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumpărând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar.

"De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor şi la Ministerul Sănătăţii. S-au găsit soluţii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziţii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat şi noi medicamente din banii noştri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie", a mai spus un medic.

Anunţul privind demisia a 17 cadre medicale de la Floreasca a venit la câteva ore după ce pe Internet a început să circule o înregistrare audio făcută într-o sală de operaţii în care se aude cum managerul Sorin Păun îi jigneşte şi îi înjură pe alţi medici, unii dintre ei rezidenţi.

Medicii care şi-au prezentat demisiile sunt de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi au spus că, după plecarea lor unele intervenţii "nu vor mai fi făcute".

Etichete: demisie medici, demisie medici floreasca, floreasca, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Floreasca

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h